Startupnieuws

Nederlandse start-up SiteLucent lanceert gratis monitoring software voor eCommerce professionals!

SiteLucent

eCommerce professionals moeten dagelijks antwoorden geven op uiteenlopende vragen zoals “Staan al mijn producten wel online? Waar, en tegen welke prijs? En is er voorraad?” tot “Wat schrijven klanten online over mijn producten?”. SiteLucent’s software geeft op al deze vragen direct een antwoord. Het constant monitoren en verbeteren van product info zorgt voor positieve klantbeleving, verbetert de vindbaarheid van producten en verlaagt retouren.

Daarnaast wordt de samenwerking tussen leveranciers en webshops transparanter waardoor kanaalconflicten worden vermeden. De groei van de Nederlandse eCommerce markt lijkt geen grenzen te kennen. In 2019 waren ‘we’ nummer 1 op de jaarlijkse E-commerce ranking van de VN en in 2020 wordt opnieuw een omzetgroei verwacht van 12% voor Nederlandse webshops. De komst van Amazon Nederland in het online marketplace landschap, zorgt voor een verdere toename van traffic en brand exposure voor merken en verkopers. Een voorwaarde om de concurrentie voor te blijven is het zo goed mogelijk presenteren en vindbaar maken van producten op ‘the digital shelf’ (het digitale verkoopschap).

Datagedreven optimalisatie lijkt het toverwoord voor veel eCommerce professionals. Doordat bestaande, (vaak) dure monitoring software voor digitale schappen echter veel commitment vereist en moeilijk toegangkelijk is voor midden- en kleinbedrijf, worden ruwe data van webshops en marketplaces handmatig verzameld en geanalyseerd. Een tijdrovende klus! SiteLucent lanceert als eerste in de markt een gratis eCommerce monitoring tool, die direct online en zonder tijdslimiet gebruikt kan worden. De gebruiksvriendelijke en laagdrempige software, screent dagelijks de digitale schappen van Nederlandse en buitenlandse online webshops en marketplaces en maakt de data inzichtelijk door visualisaties, calculaties en rapporten.

Voor gebruikers van de tool worden digitale schappen ‘doorzichtig’ gemaakt en kun je als het ware in een oogopslag ‘door de ogen van de consument kijken’. Daarom de naam SiteLucent, bestaande uit de Engelse woorden ‘website’ en ‘translucent’, dat doorzichtig betekend. Onder andere Ahold Delhaize, GSK, Signify (vroeger Philips Lighting) en Logitech zijn al enthousiaste gebruikers van de huidige premium versie van SiteLucent’s tooling. Naast het gratis account, is een upgrade mogelijk naar een premium account waarmee gebruikers meer webshops en producten kunnen volgen, langer gegevens kunnen bewaren en meerdere gebruikers kunnen toevoegen.

SiteLucent is begin 2018 opgericht, gevestigd in Eindhoven en een van de ‘key technology vendors’ in de rubriek ‘Commerce & Sales’, zoals vermeld in het ‘Dutch Marketing Technology Landscape 2020’ van Martechtribe.com.

U kunt nu een gratis account aanmaken via de website van SiteLucent.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over E-commerce.

0
0
0
0