Startupnieuws

Nederlandse startup Walter Living geeft consument inzicht in de échte waarde van een huis.

Walter Living

Nieuw online platform biedt consumenten een reality check tijdens huizenjacht. De Nederlandse startup Walter Living lanceert het eerste online woningplatform dat 100 procent door data gedreven wordt. Walter vertaalt data naar waardevol, begrijpelijk advies over de waarde van ieder huis, inclusief objectieve informatie over de wijk en de woningmarkt. Hiermee helpt Walter Living huizenzoekers bij het maken van goed geïnformeerde beslissingen en biedt het een nodige reality check op de oververhitte huizenmarkt.

Toen co-founders Steven van Wel en Marcel de Graaf bezig waren met het kopen en verkopen van hun huizen, werden ze geconfronteerd met onduidelijke waarderingen, slechte communicatie en weinig tot geen praktische hulp. Met de gedachte dat meer mensen dit probleem moesten hebben, ontwikkelden ze met het team van Walter Living een geautomatiseerd waarderingsmodel (AVM) dat rekent met actuele koopsommen uit het officiële Kadaster. Het model maakt het mogelijk om duidelijke waardebepalingen te doen in een fractie van de tijd die het een mens kost.

De op maat gemaakte, objectieve inzichten en berekeningen van Walter Living zijn makkelijk te delen en zijn gebaseerd op publiek beschikbare data. Het platform is gratis toegankelijk en biedt consumenten de tools om voortaan met vertrouwen op huizenjacht te gaan. Zo geeft het platform inzicht in verkoopprijzen in de buurt (percentage onder of boven vraagprijs) en de marktwaarde op basis van de gemiddelde vierkante meterprijs en de staat van onderhoud. Walter Plus geeft ook direct toegang tot officiële eigendoms- en hypotheekinformatie, kadastrale kaart en het bestemmingsplan.

“Het kopen van een huis is voor iedereen een grote beslissing en een flinke financiële investering. Daarnaast is het erg tijdrovend. Op de huidige huizenmarkt met vaak buitenproportionele vraagprijzen is het voor huizenzoekers lastig om erachter te komen wat een huis nou echt waard is. Met Walter Living willen we dit oplossen en consumenten toegankelijk, snel en transparant advies geven”, vertelt Steven van Wel, CEO en co-founder van Walter Living. “We merkten dat alle informatie die voor huizenzoekers nodig is om de juiste keus te maken niet inzichtelijk en moeilijk toegankelijk was. Bij Walter brengen we dit samen. Veel industrieën maken steeds meer gebruik van data en slimme inzichten en de huizenmarkt bleef tot nu toe achter. Hier brengen wij met ons platform verandering in.”

Walter Living werd dit jaar opgericht door co-founders Steven van Wel en Marcel de Graaf. Van Wel is geen onbekende in de startup-wereld en richtte eerder de succesvolle techbedrijven Karma en Marvia op.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0