Productnieuws

Nieuwe methode voor promotie via social media

Let's Post

Nederlands platform Let’s Post introduceert mond-tot-mond reclame ‘nieuwe stijl’. En zo werkt het: klanten wordt gevraagd om enthousiasme over hun aankoop te delen binnen hun eigen social network. De webshop bedankt ze voor die moeite met een korting op een volgende aankoop, of een donatie aan een goed doel naar keuze.

Op deze manier kunnen e-commerce bedrijven het zogenoemde ‘micro-influencing’ op grote schaal toepassen. Alles verloopt via het Let’s Post platform, zodat statistieken naar de webshop worden bijgehouden en alle bedankjes automatisch worden afgehandeld.

Wat betekent dit voor webshops en ticketsales?

Een webshoplink of evenement wordt continu op social media aanbevolen, maar dan door klanten zelf. Het opstarten van een campagne is zo gepiept en klanten wordt na iedere aankoop automatisch gevraagd om mee te doen. Statistieken laten zien hoe de campagne leidt tot extra sales.

Wat betekent dit voor goede doelen?

Goede doelen ontvangen alle donaties (zonder inhouding van kosten) automatisch op de rekening. Let’s Post zorgt dat de deelnemende bedrijven hun belofte waarmaken en alle donaties worden overgemaakt. Via social media wordt het goede doel bij iedere donatie zichtbaar gesteund en gepromoot.

Let’s Post is een initiatief van twee Nederlandse ondernemers. Zij zagen dat terwijl de grote merken zich massaal op de populaire influencers stortten de markt juist ook meer behoefte zou krijgen aan authenticiteit. Daarnaast wordt maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de consument steeds belangrijker. De combinatie van purpose marketing en het kunnen promoten binnen micro-netwerken is in dit platform tot stand gekomen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0