Bedrijfsnieuws

Ogilvy Social.Lab werft jong talent via Instagram Stories

Ogilvy Social.Lab

Amsterdam, 13 november 2019 – Talent scouten via Instagram Stories: het Amsterdamse reclamebureau Ogilvy Social.Lab lanceert vandaag de social savvy ‘Insta Intern’ campagne, waarbij studenten via Instagram kunnen solliciteren voor een stage. Social at heart is de gedachte die schuilgaat achter de campagne en is in lijn met de positionering van het bureau.

Het nieuwe concept biedt studenten de kans zichzelf in de kijker te spelen bij het creatieve bureau. Deelnemen via de stories op het Instagramkanaal van Ogilvy Social.Lab is voldoende voor een stageplek. Mits je snappy en creative genoeg bent.

Executive Creative Director Tolga Büyükdoganay: “Bij Ogilvy Social.Lab voelt het niet logisch om op de oude, traditionele manier op zoek te gaan naar jong en vernieuwend talent. We zijn social at heart. We hebben een unieke kans gecreëerd zodat jong talent over heel de wereld gemakkelijk met ons in contact kan komen, via onze Instagram Stories.”

Swipen voor een stage
Ogilvy Social.Lab wil de afstand tussen talent en bureau verkleinen door potentiële stagiaires uit te dagen met creatieve vraagstukken in Instagram Stories. Zoals het schrijven van pakkende copy, kiezen van een passende kleur bij een kleurenpalet of het herkennen van fonts. Insta Intern is snel, spot-on en biedt de student in kwestie inzicht in de tone of voice van het bureau. Drie keer swipen en je weet of je hier warm van wordt of niet.

Komt het tijdperk van geschreven sollicitaties hiermee niet ten einde? Zeker niet, het bureau ziet deze eigentijdse manier van recruitment juist als een verrijking van de sollicitatieprocedure.

De campagne trapt af met een copywriting internship: jong talent maakt kans door een rake tagline bij een campagnebeeld te verzinnen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Carrière of Social media.

0
0
0
0