Bedrijven & Organisaties

Piwik PRO stelt nieuwe CPO en CTO aan

Piwik PRO

Piwik PRO breidt zijn C-suite uit met de benoeming van een nieuwe Chief Product Officer (CPO) en Chief Technology Officer (CTO). De huidige CPO, Kuba Bomba, zal de rol van CTO vervullen. Kristian Humle Lauritsen wordt de nieuwe CPO.

Piwik PRO bedient meer dan 600 klanten en heeft duizenden gratis gebruikers met verschillende achtergronden en use cases. In 2023 beleefde Piwik PRO een goed jaar met een omzetgroei van meer dan 66% op jaarbasis. Het bedrijf lanceerde in 2023 ook twee belangrijke product updates – het nieuwe Customer Data Platform en verbeterde ecommerce rapportage.

Om te voorzien in de eisen van klanten en zich beter aan te passen aan uitdagingen die voor ons liggen, reorganiseert Piwik PRO nu zijn productmanagement team.

De nieuwe CPO, Kristian Humle Lauritsen, heeft veel ervaring in SaaS productontwikkeling, met de nadruk op privacy en databeveiliging. In het begin van zijn carrière implementeerde Humle Lauritsen analytics-oplossingen voor bedrijfswebsites en ontwikkelde hij nieuwe digitale financiële producten en diensten. Bij Siteimprove was hij mede-verantwoordelijk voor het opschalen van het portfolio tot acht succesvolle producten, waaronder een analytics oplossing. Bij Cookie Information bouwde hij een interne product- en ontwikkelingsorganisatie op en transformeerde hij één product in een divers multi-product portfolio.

“Ik ben diep onder de indruk van de kwaliteit van het product en de expertise en passie bij Piwik PRO. Nu ik kennis maak met het team en de processen, heb ik bewondering voor gedrevenheid naar groei en constante productverbetering. Het is de perfecte omgeving om mijn kennis en ervaring te delen. Piwik PRO heeft een rijke geschiedenis en ik ben vastbesloten om voort te bouwen op dit fundament en zinvolle bijdragen te leveren voor toekomstig succes”, zegt Kristian Humle Lauritsen.

Kuba Bomba, de huidige CPO, zal de rol vervullen van CTO. In deze nieuwe rol zal hij samenwerken met de technische teams om de product roadmap te leveren en het ontwikkelingsproces te optimaliseren. Kuba werkt al sinds de oprichting van het bedrijf bij Piwik PRO. Als CPO hield hij toezicht op productontwikkeling en -strategie, waarbij innovatie en naadloze functie-integratie voorop stonden. Hij was ook verantwoordelijk voor de lancering van het freemium Core-plan, dat nu meer dan 10.000 accounts heeft die elke maand actief data tracken.

“Ik ben erg onder de indruk van Kristians ervaring en leiderschapsvaardigheden. We hebben een sterke relatie opgebouwd die veel goeds belooft voor onze samenwerking en productontwikkeling. De roadmap is ambitieus, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we de grenzen nog verder kunnen verleggen en nog meer waarde kunnen leveren aan de gebruikers”, zegt Kuba Bomba.

Humle Lauritsen en Bomba zullen samen de implementatie van de in september 2023 aangekondigde nieuwe productstrategie versnellen. Piwik PRO is op weg om het beste geïntegreerde digital analytics platform te worden. Onder het nieuwe management heeft het bedrijf al een naadloze integratie tussen Piwik PRO Analytics Suite en Cookie Information Consent Management Platform uitgebracht. Komende plannen omvatten het toevoegen van real-time rapportagemogelijkheden, gepland voor H1 2024.

Piwik PRO
Piwik PRO ontwikkelt een privacy-first platform met een geavanceerde suite van producten die draaien om analytics. Het vendor-agnostische ontwerp van het platform zorgt voor een naadloze integratie met alle componenten van de tech-stack van de klant. De klantenportefeuille van het bedrijf omvat meer dan 400 merken, waaronder de Europese Commissie, Fitch Ratings en Crédit Agricole.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0