Branchenieuws

Samenwerkende brancheorganisaties lanceren ‘The Summer School of Advertising’

IAB Nederland

IAB Nederland, VEA, MWG en PMA hebben in samenwerking met Upgrade een digitaal opleidingsprogramma voor de marketing- en media-industrie ontwikkeld. Met ‘The Summer School of Advertising’ willen de initiatiefnemers op een laagdrempelige manier het kennisniveau in de markt verhogen en het onderlinge begrip van elkaars expertisegebieden vergroten. Het eerste webinar zal woensdag 24 juni worden gehouden.

Opleidingsprogramma over creatie, media en techniek
Het opleidingsprogramma bestaat in totaal uit acht verschillende webinars waarin iedere week een andere specialist een bepaald thema behandelt. Zo zal Arwind Gajadien, eigenaar van digitaal bureau Crafture en founder van Livecrowd in het eerste webinar de ultieme driehoek creatie-media-techniek bespreken. In de daaropvolgende webinars deelt onder anderen Johan Smit, directeur PMA wat je als online marketeer over offline media moet weten om je online media te optimaliseren, vertelt Marc Oosterhout, voorzitter SIRE hoe je tot een goede positionering komt en deelt Tim van der Wiel, founder GoSpooky zijn toekomstvisie op voice. Moderators van het opleidingsprogramma zijn Dick van der Lecq en Nathalie Peters.

Alleen samen kom je verder
Zowel het programma als de deelname aan ‘The Summer School of Advertising’ is door IAB Nederland, VEA, MWG, PMA en Upgrade bewust laagdrempelig gehouden. Zo is het niet nodig om de gehele serie webinars te volgen en is deelname aan het opleidingsprogramma voor leden gratis. Cees Polman, directeur MWG: “Er is vanuit de markt veel vraag naar kennis en educatie. Omdat de zomerperiode door COVID-19 er voor veel mensen anders zal uitzien, was het idee voor ‘The Summer School of Advertising’ al snel geboren. Dat we vervolgens in zo’n korte tijd gezamenlijk dit fantastische programma hebben weten samen te stellen is iets om trots op te zijn.”

Ecosysteem naar een volgend level brengen
Wendy Pouw, directeur IAB Nederland, vult aan: “Educatie is voor alle initiatiefnemers een belangrijke pijler. Door dit opleidingsprogramma samen op te pakken willen we het vakgebied en het ecosysteem naar een volgend level brengen. Om dat te bereiken moet je geen ingewikkeld, duur en verplicht programma samenstellen waarin één thema centraal staat. Dat doe je door op een interactieve manier kennis te delen en door te laten zien waarom dingen gaan zoals ze gaan. Op deze manier hopen we dat de markt meer begrip krijgt voor aanverwante expertisegebieden. Dit is gunstig voor de gehele keten: meer begrip, betere aansluiting en samenwerking zorgen voor beter resultaat!”

Voor meer informatie over ‘The Summer School of Advertising’ kun je terecht op de website van de brancheverenigingen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Advertising of Alle artikelen.

0
0
0
0