Startupnieuws

Seeviews biedt communicatieprofessionals en nieuwsredacties de helpende hand bij social distancing

Seeviews BV

De startup Seeviews heeft als gevolg van de Corona-crisis het roer omgegooid. Waar het product enkele jaren geleden nog geïntroduceerd werd als visuele reviewoplossing, is het nu getransformeerd naar een slimme professionele videotool, speciaal voor iedereen die in de frontlinie van nieuwsverspreiding of nieuwsgaring zit. Seeviews biedt de mogelijkheid om via een app snel hoogwaardige videocontent op afstand te genereren.

Behoefte
Er zijn op dit moment flinke behoeftes ontstaan bij communicatieprofessionals om video als middel in te zetten. Vanwege de veiligheidsrisico’s en overheidsmaatregelen wordt het echter steeds moeilijker om met een fysiek team op locatie op te nemen. Nieuwsredacties werden afgelopen week met dezelfde problemen geconfronteerd.

Seeviews levert ter ondersteuning twee diensten. Een kant-en- klaaroplossing voor communicatieprofessionals, waarbij het doel snel en inhoudelijk ontzorgen is. In kort tijdsbestek wordt er vervolgens een professionele video in huisstijl aangeleverd. De andere oplossing is het redactieplatform, waarbij redacties zelf realtime videocontent van hoge kwaliteit kunnen genereren en deze kunnen verwerken in uitzendingen of online uitingen.

Werking App
De werking is simpel. Via het dashboard worden redactionele vragen over een bepaald onderwerp aangemaakt en vervolgens mensen persoonlijk uitgenodigd. De eindgebruiker kan vervolgens de Seeviews-app downloaden en de unieke gebruikerscode invoeren. Hierna volgt er een korte uitleg over het gebruik en kan de opname voor de camera van de eigen telefoon gestart worden. Seeviews bevat tevens een autocue-functie voor de eindgebruiker.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Content.

0
0
0
0