Branchenieuws

TaxaData, snelheid en gemak voor de taxateur en makelaar

TaxaData

Voor een gedegen woningtaxatie dient men tegenwoordig steeds meer bronnen te raadplegen en documenten aan te leveren als bijlagen bij het taxatierapport.

Zo zijn er natuurlijk de kadastrale kaarten en eigendomsaktes, met eventuele splitsing- en erfpachtaktes, bestemmingsplannen, energieprestatie certificaten en last but not least informatie over eventuele bodemverontreiniging.

Om het nog wat ingewikkelder te maken dient deze informatie met name in de buitengebieden nogal eens voor meerdere betrokken percelen of objecten te worden onderzocht.

Zoveel documenten betekent in Nederland helaas ook zoveel instanties en loketten om de informatie aan te vragen. Met name voor de bodeminformatie is de situatie erg diffuus met veel verschillende diensten en loketten die deze bodeminformatie beheren en beschikbaar stellen.

Eén centrale ingang
Omdat een taxatie pas later in het aankoopproces plaatsvindt is er vaak haast geboden bij het aanleveren van de bescheiden.

TaxaData maakt, met behulp van eigen (GIS) software, het mogelijk al deze bronnen in één keer te raadplegen. Middels een eenvoudige web interface kunnen men met een paar klikken alle benodigde afschriften gedownload worden.

Wat TaxaData hierbij uniek maakt is het feit dat zij aansluitingen hebben weten te maken op alle verschillende bodemloketten die Nederland rijk is.

Er worden complete pakketten aangeboden maar er is ook de mogelijkheid om slechts een of enkele documenten op te vragen.
Zowel taxateurs, makelaars, taxatiebureaus en (hypotheek)adviseurs als consumenten zullen baat hebben bij deze nieuwe dienstverlening in hun werk- of aankoopproces.

TaxaData als partner
Ondanks dat de techniek de dienstverlening mogelijk maakt verliezen de initiatiefnemers niet uit het oog dat er heel veel diversiteit bestaat tussen objecten en werkprocessen.
“Onze systemen zijn voor ons de basis van ons werk maar dat wil niet zeggen dat wij ons achter een website verstoppen. We zijn altijd bereikbaar en bereid om mee te denken met de klant. Zo bieden wij naast onze geautomatiseerde diensten ook aanvullende (backoffice) services aan om de klant nog verder te ontlasten” aldus medeoprichter Ilona Tames.

TaxaData levert snel en volledig alle officiële informatie voor het onroerend goed koopproces.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Communicatiemanagement, Design of Digital business.

0
0
0
0