Bedrijven & Organisaties

Utrechtse scaleup DialogueTrainer sleept Innovation Award op CES in de wacht

Michiel Hulsbergen - CEO DialogueTrainer

De Innovation Award worden jaarlijks door de CES-beursorganisatie toegekend aan een geselecteerd aantal uitvinders van “voortreffelijk ontwerp en techniek”. Het online simulatieplaform van DialogueTrainer, een spin-off van de Universiteit Utrecht, heeft dit jaar een Innovation Award gekregen in de categorie “Future of Work”.

DialogueTrainer is het eerste bedrijf ter wereld dat de resultaten van softskill-trainingen met een online simulatieplatform inzichtelijk maakt. Hiermee biedt het Utrechtse bedrijf een praktische oplossing voor grote bedrijven om meer inzicht te krijgen in het vaardigheidsniveau van hun professionals.

Soft skills zijn essentieel om succesvol te zijn in het bedrijfsleven. Veel bedrijven hebben echter geen goed inzicht in het vaardigheidsniveau van hun professionals, met grote ‘verborgen kosten als gevolg. Het World Economic Forum schat dat de ‘soft skill gap’ de Amerikaanse economie jaarlijks 160 miljard dollar zal kosten.

“Soft Skills zijn een essentieel maar ongrijpbaar onderdeel van bedrijfsontwikkeling”, zegt Michiel Hulsbergen, CEO van DialogueTrainer. “Als impliciete kennis zijn soft skills moeilijk te meten. Management mist dus informatie voor sturing en voor training betekent het dat vaak alleen deelnemerstevredenheid wordt geëvalueerd. Daar trainen we niet voor. Online simulaties hebben als groot voordeel dat ze management in staat stellen om professionals te trainen en uit te dagen om zich te ontwikkelen. Dit is een cruciale volgende stap voor een organisatie die afhankelijk zijn van communicerende professionals. En dat is elke organisatie. We hebben een prijs gewonnen omdat we ervaringsleren praktisch maken en bedrijven inzicht geven in de ontwikkeling van soft skills.”

Hoe werkt het platform van DialogueTrainer?
Met online gesprekssimulaties kunnen medewerkers moeilijke gesprekken oefenen in een ‘veilige’ leeromgeving, waarin kennisontwikkeling centraal staat. De simulaties speel je online, op elk moment en elk apparaat, inclusief Virtual Reality en geïntegreerd in online leeromgevingen.
Elke simulatie combineert een duidelijke werkuitdaging met een gevalideerde oplossing: een gespreksmodel. Dit model omvat expertise van de meest effectieve professionals, en wat lerende professionals doen, inclusief de effecten daarvan. Professionals doen ervaring op met de dynamiek van het gesprek en leren van feedback. Zo leer je valkuilen herkennen en haalbare doelen stellen, waardoor aanwezige skills beter worden ingezet. Via scores stelt het platform managers, HR en L&D in staat om prestaties en voortgang te monitoren en hierover duidelijke ontwikkelgesprekken te voeren. Doordat gespreksmodellen keuzes relateren aan bedrijfsresultaten, wordt de ROI op Soft Skills meetbaar.

DialogueTrainer richt zich op drie expertisegebieden:
• Sales en Klantenservice, inclusief het bouwen en herstellen van relaties, met als gevolg minder klantverloop en nieuwe verkoopkansen,
• Efficiënte samenwerking, waardoor fouten worden voorkomen en meer wordt bereikt,
• Management, voor snelle onboarding en om professionals sterk te positioneren, hen te ontwikkelen en hun betrokkenheid te vergroten.

Klaar voor gebruik
Ons Future of Work-simulatieplatform heeft de hoogste TRL (Technology Readiness Level 9) en kan eenvoudig worden geïntegreerd in elke digitale leeromgeving of LMS met bewezen internationale tractie. Het is schaalbaar en aanpasbaar aan elke markt, taal of cultuur.

Simulatietraining op basis van wetenschap
DialogueTrainer, een spin-off van de Universiteit Utrecht, heeft een duidelijke wetenschappelijke basis en is inmiddels ruimschoots praktisch gevalideerd. Om gevalideerde simulaties te ontwikkelen hebben we met experts tientallen gespreksmodellen in kaart gebracht en gerelateerd aan heldere bedrijfsdoelstellingen. Als academische startup met een team van softwaredevelopers en psychologen dragen we zowel bij aan organisatieontwikkeling en onderwijs, als aan wetenschappelijk onderzoek. Een artikel over het gebruik van online simulaties bij het aanleren van soft skills is hier te vinden.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0