Bedrijven & Organisaties

VML verenigt creativiteit en tech om merken te versterken

Marna van Hal

De CEO van dit ‘nieuwe’ bureau herschrijft de roadmap van brandmanagement

Er verschijnt een nieuwe speler op het toneel. Alhoewel, zo nieuw is deze agency niet. De fusie van VMLY&R en Wunderman Thompson, afgerond in februari 2024, biedt internationale bedrijven naadloze brandmanagementstrategieën, waarmee ze zich kunnen onderscheiden in competitieve markten.

Ubbo Maagdenberg, CEO van VML Nederland, legt uit hoe VML de groei van klanten faciliteert. “We zien dat veel bedrijven opdrachten voor reclame-, marketing-, communicatie- en commerce-initiatieven niet op elkaar afstemmen,” begint Ubbo. “Maar zonder een gecoördineerde brand experience (BX) kun je geen merkwaarde creëren, en is de weg naar customer experience (CX) afgesloten. En zonder CX levert zelfs de beste commerciële tech je geen conversie op. Wij verenigen BX, CX en sales en verweven die met mensen en processen. Dankzij VML kunnen bedrijven al deze verschillende strategieën samenbrengen, om consumenten een naadloze ervaring te bieden.”

Gebundelde krachten

Als CEO van twee van VML’s voorgangers – Emark en Wundermann Thompson Commerce & Tech – leidt Maagdenberg al bijna vijftien jaar de tech- én commerciële strategie van het bedrijf. Met deze fusie hoopt hij extra waarde voor klanten te creëren. Hoe? Door de wereldberoemde creatieve kracht van VMLY&R binnen het BX-domein te combineren met de expertise van Wunderman Thompson Tech & Commerce. “VML behoort wereldwijd tot de meest succesvolle bedrijven als het gaat om prijswinnende creatieve campagnes, maar dat weet bijna niemand. De combinatie van onze creativiteit en expertise op het gebied van CX en Commerce is voor onze klanten van grote waarde.”

Nog geen drie maanden na de fusie, plukken klanten er al de vruchten van. Twee internationale merken hebben zich sindsdien bij VML gemeld om hun sales- en CX-strategieën te laten managen. “Meestal benaderen bedrijven ieder onderdeel van hun merkstrategie los van elkaar. Ze schakelen dan verschillende bureaus in voor reclame, productmarketing en sales,” aldus Maagdenburg. “Maar daarmee laten ze flink wat kansen liggen – een gecoördineerde aanpak is efficiënter en succesvoller. Wij stroomlijnen alle advertenties, merkuitingen, labels, klantinteracties en aankopen van onze klanten en stemmen die op elkaar af. Zo ontdekken ze nieuwe mogelijkheden om consumenten te bereiken, betrekken en behouden.”

Wereldwijd bereik, lokaal voordeel

Volgens Maagdenberg richt VML zich op het binnen- én buitenland. “We zetten de deskundigheid van onze 500 collega’s in Nederland door de hele Benelux in. Zij helpen niet alleen lokale klanten om de beste customer experience neer te zetten, maar werken ook samen met VML-kantoren over de hele wereld. Met onze Centers of Excellence (hub met interdisciplinaire specialisten) hebben we de juiste expertise altijd binnen handbereik, waar onze klanten zich ook bevinden. En dankzij onze wereldwijde aanwezigheid bieden we creatieve en effectieve oplossingen voor elke CX-uitdaging. Onze eersteklas data operations en technologische knowhow zorgen voor originele, doeltreffende en haalbare initiatieven – ongeacht de schaal.”

De omvang van het bureau helpt klanten om nieuwe kansen te ontdekken. “Geen bedrijf ter wereld kan zeggen, ‘Onze CX staat – klaar is Kees.’ Elke organisatie moet haar CX-strategie blijven uitbreiden, ontwikkelen en verbeteren,” legt hij uit. “Doordat VML alle aspecten van klantinteractie op elkaar afstemt, is die groei niet alleen gecontroleerd, maar ook flexibel, effectief en beheersbaar. En als we AI gebruiken, is de impact nog groter.” En Maagdenbergs strategie biedt nóg een uniek idee. “Ik wil dat B2B-bedrijven zich gaan gedragen als B2C-bedrijven. Ik ben ervan overtuigd dat dat voor nieuwe kansen en omzetstromen zorgt. VML’s ongeëvenaarde expertise in B2C helpt
B2B’ers om hun positie in de markt opnieuw uit te vinden.”

Over VML

VML is een toonaangevend creatief bedrijf dat brand experience, customer experience en commerce verenigt, om zo merken te verbinden en groei te stimuleren. VML wordt geprezen om innovatieve en bekroonde projecten voor klanten als AstraZeneca, Colgate-Palmolive, Hästens, Ford, Dyson, Microsoft, Nestlé, Rituals en The Coca-Cola Company. VML is ‘s werelds grootste en meest geavanceerde creatieve bedrijf, met ruim 30.000 getalenteerde medewerkers in meer dan 60 markten, met hoofdkantoren in Kansas City, New York, Detroit, Londen, São Paulo, Shanghai, Singapore, Amsterdam en Sydney. Meer informatie vindt u op www.vml.com. Volg ons ook op Instagram, LinkedIn en X. #VMLconnected

VML is een WPP-bureau (NYSE: WPP) en wordt erkend door de Forrester Wave™-rapporten, die WPP uitroepen tot een Leader op het gebied van Commerce Services, Global Digital Experience Services, Global Marketing Services en, meest recent, Marketing Measurement & Optimization.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0