Startupnieuws

Watermelon zint op veroveren VS door speciale deelname aan CES via start-upplatform TechLeap.nl

Watermelon

Utrechtse start-up is een van de vijftig winnaars van wedstrijd TechLeap.nl.

De Utrechtse chatbot-start-up Watermelon is een van de 50 start-ups die door TechLeap.nl is geselecteerd om deel te nemen aan de Nederlandse handelsmissie naar CES2020 in Las Vegas. Tijdens deze conferentie worden de nieuwste en meest spraakmakendste innovaties gepresenteerd, waarbij er 50 Nederlandse start-ups een extra duwtje in de rug krijgen van het start-upplatform van Prins Constantijn. Watermelon hoopt hierdoor na China en Europa, nu ook de Amerikaanse markt te veroveren.

Demonstratie van Nederlandse innovatiekracht

Alexander Wijninga, oprichter en CEO van Watermelon: “Elk jaar kiest TechLeap.nl een aantal start-ups uit die demonstreren hoe innovatief Nederland is. Deze bedrijven ontwikkelen producten of oplossingen die voor het buitenland interessant zijn. Dat wij nu tot deze groep van vijftig bedrijven horen, laat zien dat we op de goede weg zijn. We zijn hopelijk onderdeel van een nieuwe, Nederlandse lichting start-ups, die de potentie hebben om ook in het buitenland succes te hebben.”

Watermelon heeft een platform ontwikkelt waar bedrijven eenvoudig hun eigen chatbot kunnen ontwikkelen, zodat ze 24/7 klantenservice kunnen bieden. Drie jaar geleden ging het bedrijf failliet, omdat WhatsApp met een rechtszaak dreigde. Inmiddels heeft Watermelon de rechten van WhatsApp gekregen waardoor Watermelon chatbots heeft ontwikkeld voor WhatsApp, Facebook, Twitter en websites van bedrijven.

Na Europa, nu ook Amerika veroveren

Watermelon helpt meer dan 5.000 bedrijven in meer dan 30 landen om hun klantenservice of salesprocessen te verbeteren of versnellen. Wijninga: “We zijn actief in Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, België en Engeland. Thema’s als service, bereikbaarheid en social media zijn internationaal– net als onze naam, gelukkig.”

“Het is onze ambitie om bedrijven over de hele wereld te helpen het werk van hun klantenserviceteams makkelijker en leuker te maken. De Amerikaanse markt is zo groot en toonaangevend, dat we deze stap heel graag willen zetten. Hopelijk is CES het opstapje wat we nodig hebben”, aldus Wijninga. Wat er daarna op de planning staat? “Chatbotontwikkeling in Afrika kan de kwaliteit van leven verbeteren en hulpdiensten verbeteren aan onderontwikkelde landen. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) gebruikt chatbots om gegevens te verzamelen om de dienstverlening te verbeteren. Projecten met maatschappelijke impact spreken ons erg aan, dus zouden we graag in Afrika aan de slag gaan.”

Over Watermelon

Watermelon is in Utrecht (september 2016) opgericht door Alexander Wijninga en Charl Haas met als doel klantenservice sneller, makkelijker en beter te maken. Met het all-in-one platform voor online conversaties van Watermelon kunnen bedrijven eenvoudig chatbots maken, zonder enige kennis van coderen. Hiermee wordt de klantenservice zowel voor de medewerker als de klant effectiever. Er werken 25 mensen bij de Utrechtse start-up.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0