Bedrijfsnieuws

Website Suzuki van middenklasser naar sportuitvoering

Aviva Solutions

Voor het autodeel van suzuki.nl verzorgde Aviva Solutions een compleet nieuwe look-and-feel, betere performance en hogere conversie. Mark den Teuling, Product Owner E-commerce Suzuki.nl bij importeur Nimag: ‘De engagement is beter, de site biedt een consistente merkervaring en het nieuwe menu is gebruiksvriendelijker. Je merkt dat alles goed in elkaar zit.’

In 2016 ging de nieuwe website van Suzuki Nederland live, waarbij de front- en backend door verschillende partijen waren verzorgd. Toen eind 2018 een leverancier wegviel, was dat voor importeur Nimag aanleiding om Aviva Solutions in te schakelen om het volledige beheer van de website op zich te nemen. Belangrijk voor die keuze was Aviva’s expertstatus op het gebied van Sitecore, aangezien de website van Suzuki Nederland draait op Sitecore Experience Platform (XP).

Bovendien had een reclamebureau een nieuwe huisstijl ontwikkeld, die nog niet was vertaald naar online. Vraag was om die ook te implementeren zonder de website al te grondig te verbouwen. En om daarbij ook de andere openstaande verbeteringen door te voeren, onder meer op strategisch vlak. Product Owner Mark den Teuling bij Nimag licht toe: ‘Ik zie Aviva Solutions echt als onze ontwikkelpartner. Ze zijn experts op het gebied van UX en weten hoe je het beste uit Sitecore haalt.’

Slimme aanpassingen
Omdat alles binnen de nieuwe huisstijl én de bestaande website moest passen, vereiste het project een compleet andere manier van denken dan bij het ontwerp van een nieuwe functionaliteit. Om de propositie van Suzuki te versterken zonder de website opnieuw op te bouwen, zorgden de frontend- en backend-developers van Aviva Solutions voor slimme aanpassingen aan het platform. Daardoor rijdt en blinkt de site als een gloednieuwe auto, maar is het systeem onder de motorkap grotendeels behouden: de bestaande componenten, content en HTML-code zijn niet ingrijpend gewijzigd.

Conversie en engagement
Voor een hogere conversie analyseerde Aviva Solutions de klantreis en de gebruikservaring van de site. Op basis van die inzichten ontwikkelden de developers onder meer een herontwerp van de productvergelijkingstabel. De tabel leidt bezoekers nu in minder stappen door het auto-samenstelproces. En dat zorgt weer voor meer aanvragen voor een proefrit, inruil- of financieringsvoorstel.
Het redesign resulteerde bovendien in meer engagement: websitebezoekers kunnen op de site makkelijker navigeren en sneller vinden wat ze zoeken. Ook de dealers zijn zeer positief over de aanpassingen, blijkt uit de enthousiaste e-mails die Suzuki van ze ontving.

Opdrachtgever Nimag waardeert dan ook dat het bureau vanuit alle verschillende gebruikers meedenkt over de functionaliteit van de website. ‘Aviva Solutions wil het allemaal zo goed mogelijk neerzetten, zowel voor de contenteditor als voor de gebruiker, en past zich flexibel aan onze wensen aan. We komen echt samen tot oplossingen.’

Over Aviva Solutions
Aviva Solutions is een zelfstandig digitaal bureau met vijftien jaar ervaring in e-commerce en omnichannel-implementaties. Van strategie, design, development tot beheer: met digitale daadkracht en onverdeelde aandacht brengen zij organisatiedoelen binnen handbereik. Het bedrijf is daarnaast bedenker en ontwikkelaar van Mercury e-commerce, ’s werelds enige erkende Sitecore Commerce accelerator. Aviva Solutions heeft vestigingen in Koudekerk aan den Rijn en Eindhoven.

Over Sitecore
E-commerceplatform Sitecore beschikt over alle tools om vanuit één omgeving rijke, relevante en gepersonaliseerde ervaringen aan te bieden. Naast het krachtige cms levert Sitecore ook Experience Commerce en integraties met Salesforce en Stylelabs.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Design.

0
0
0
0