Gespot

404Sponsoring: Steun een goed doel met je 404 pagina

0

Doe iets nuttigs met de 404 pagina. Een gesprek met Peter Voets over 404Sponsoring.

Wat doet de site?

“Het doel van 404Sponsoring is simpel: sponsor met je 404 pagina een goed doel. Hiervoor is voorlopig een eenvoudige site  opgezet, bedoeld om bekendheid te geven aan dit initiatief. 404 moet het symbool worden voor “aandacht hebben voor,  stilstaan bij een goed doel.”

Waarom deze site?

“De inspiratie voor 404Sponsoring dank ik aan mijn zus die me 6 jaar geleden een nier heeft geschonken. 404Sponsoring was aanvankelijk bedoeld om het belang van donorregistratie / orgaandonatie onder de aandacht te brengen. Er is in mijn ogen een mooie overeenkomst hiertussen (allebei is het iets wat je hebt en waar meer mee kan worden gedaan, nu of voor later). Ik heb uiteindelijk gekozen voor een bredere formule, met een even sterke symboliek (van een (vaak) doelloze pagina naar een pagina voor een goed doel).

Uiteraard biedt 404Sponsoring ook vakmatig vele aanknopingspunten. Het mooie is dat niet alleen een goed doel wordt gesponsord maar ook de indexering van de site wordt verbeterd en een betere service aan de sitebezoeker wordt verleend. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

Hoe werkt de site?

“Zoals gezegd is de huidige opzet bedoeld om bekendheid te geven aan 404Sponsoring. Uitgangspunt is hierbij zoveel mogelijk gebruik te maken van de diverse web 2.0 sites.

Het plan is 404Sponsoringgeleidelijk uit te breiden met een introductie / oproep om 404 pagina’s te maken. Aanbod 404 pagina’s vergroten (met aandacht voor inhoud en vormgeving) en de aanmaak van 404 pagina’s bevorderen (aandacht voor de opzet / functie en distributie van 404 pagina’s). Dit site ontwikkelen van website naar portal / community voor goede doelen, eigenaren sites en makers 404 pagina’s.”

 

Wat zijn de facts?

“404Sponsoring is ruim drie weken geleden geïntroduceerd. De eerste reacties zijn zeer positief. Eerste goede doelen reageren en tonen interesse. Het 1e 404 ontwerp is binnen en ik heb toezeggingen dat er binnenkort meer volgen. Uiteraard zijn aanvullingen meer dan welkom.”

Wie maakt de site?

404Sponsoring is een persoonlijk initiatief, waarbij ik kan rekenen op de steun van vrienden en zzp’ers. Hulp is ook hier meer dan welkom.”