Gespot

Appmission: Bied je leden een digitale ledenpas via hun smartphone

0

Appmission is een platform waarmee organisaties ledenpassen om kunnen zetten tot een digitale pas, die vervolgens bewaard wordt in een app. Ledenorganisaties die gebruik maken van Appmission krijgen de beschikking over een geheel eigen app met de pas als belangrijkste onderdeel. Elga Zonneveld, verantwoordelijk voor de marketing & communicatie rondom Appmission, vertelt.

Wat is het?

“Een digitale ledenpas op de smartphone, dat is het vertrekpunt van deze applicatie. Daarnaast kunnen er verschillende andere modules aan de app worden toegevoegd, zoals nieuws, agenda, een poll of een locatiezoeker. Ook is het mogelijk om custom-made modules te bouwen en aan de app toe te voegen. Klanten en/of leden van een organisatie of vereniging zijn zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws en ook niet onbelangrijk: ze hebben altijd hun pasje bij de hand.”

Waarom dit initiatief?

‘De wereld verschuift steeds meer naar digitaal en wij wilden daar ook graag een oplossing voor bieden. Vandaar dit initiatief van een digitale ledenpas op de smartphone. Leden hebben hun telefoon altijd bij zich en zijn daardoor met de app altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Met dit nieuwe initiatief laten wij onze focus zien op innovatie en uitbreiding van de dienstverlening op het gebied van ledenpassen en loyaliteit.

In tegenstelling tot andere apps op het gebied van pasjes (de zogenaamde ‘verzamelapps’ zoals Passbook, waarin consumenten zelf al hun pasjes op één plek kunnen opslaan in de telefoon) bieden wij een eigen applicatie van de organisatie op het startscherm van de leden. De digitale pas wordt vanuit de organisatie gebracht en zorgt ook voor een stukje branding op de telefoon van de leden. De applicatie is voor alle platformen en vrijwel alle smartphones geschikt omdat we gebruik maken van HTML5 als programmeertaal.”

Hoe werkt het?

“De app is te benaderen via een unieke URL. De gebruiker registreert zich eenmalig en ontvangt vervolgens per mail een link om zijn of haar pas op te halen. Als de gebruiker op deze link heeft geklikt hoeft hij of zij de app alleen nog maar toe te voegen aan het home-scherm. Door het achterliggende cms is het voor organisaties mogelijk om persoonlijk en interactief met de gebruikers te communiceren via de app. Dit kan onder andere door het plaatsen van nieuwsberichten, het updaten van de evenementenagenda of het peilen van de mening van de achterban via de poll-module. Bij seminars of bijeenkomsten kan de barcode van de pas gemakkelijk worden gescand, waardoor toegangsregistratie mogelijk is.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Inmiddels is de app bij meerdere organisaties live en zijn we met een aantal andere partijen in gesprek. De app wordt enthousiast ontvangen en we hebben veel ideeën om het platform nog verder uit te breiden.”

Wie is er bij betrokken?

“Appmission is een initiatief van Media Point BV, specialist op het gebied van ledenpassen en plastic cards. Samen met een team van twee ontwikkelaars hebben we gewerkt aan deze digitale en mobiele oplossing voor plastic passen. Intern was ik, Elga Zonneveld, verantwoordelijk voor de realisatie van dit project.”