Gespot

Dagschotel app: Dagelijkse specialiteiten van restaurants

0

De Dagschotel app is het krijtbordmenu 2.0. Ontdek de specialiteiten van restaurants bij je in de buurt met de Dagschotel app. Didier Dezanet, één van de initiatiefnemers, vertelt.

Wat is het?

Dagschotel is een nieuwe gratis te downloaden app voor de smartphone. Deze is het beste te omschrijven als de digitale variant van de bekende krijtborden die restaurants voor de deur hebben staan om hun menu aan te prijzen. Een restauranteigenaar kan binnen een paar minuten een account aanmaken en eenvoudig via de website de dagschotels invoeren. Als je trek hebt, hoef je alleen maar de Dagschotel Android-app of iPhone-app  te openen om te zien wat het dagmenu is van de restaurants bij jou in de buurt.”

Waarom dit initiatief?

“Samen met Sander van der Putten heb ik, Didier Dezanet, het concept voor de Dagschotel app bedacht vanuit onze passie voor lekker en gezellig eten. Er zijn veel restaurant-apps, maar nergens is eenvoudig zien wat er vandaag op het menu staat. Online op je mobiel zoeken naar de kaart van een restaurant of de adresgegevens is veel te omslachtig. De Dagschotel app maakt het mogelijk om er via één blik op je telefoon achter te komen wat de specialiteit van die dag is, wat deze kost en hoe je hij het betreffende restaurant moet komen. Via de favorietenfunctie kijk je elke dag eenvoudig even wat je favoriete tentjes die dag als specialiteit hebben.

Voor restaurants is het een erg makkelijke manier om klanten te werven en te binden. Niet door korting te geven maar door ze te verleiden met lekkere, dagelijks wisselende gerechten. Dagschotel biedt geen deals aan, je houdt als restauranteigenaar gewoon jouw eigen prijzen aan. Klanten komen naar je toe omdat ze je menu aantrekkelijk vinden of omdat ze in de buurt zijn. Wel kun je, als je wilt, een korting geven of een consumptie aanbieden, maar dit is niet verplicht.”

Hoe werkt het?

“Als restauranteigenaar maak je onze website eenvoudig een account aan, dit is binnen 2 minuten gepiept. Je vult in wat je dagschotel is en deze verschijnt direct in de app. Je kunt het ook alvast voor de hele week invullen. De info kan automatisch gepubliceerd worden op de Facebookpagina van het restaurant en binnenkort ook op Twitter. Als gebruiker van de app hoef je deze alleen maar te downloaden. De Dagschotel app werkt op basis van GEO-locatie: hoe dichter je bij een restaurant in de buurt bent, hoe hoger het op de lijst staat. De routekaart laat je vervolgens zien hoe je er komt. Je kan zo in één oogopslag zien waar je wat kan eten, hoeveel het kost en eventueel direct reserveren. Ook delen met vrienden en het restaurant opslaan als favoriet is makkelijk. Naast de dagschotels laat de app ook eventuele acties zien, zoals een leuke korting of een gratis consumptie.”

[vimeo]http://vimeo.com/27191661[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Dagschotel zit nog in de beginfase. Aan de pilot in Amsterdam doen zo’n 25 restaurants mee, de bedoeling is om dit aantal zo snel mogelijk uit te breiden. Eetgelegenheden waar dan ook zijn vanaf nu zeer welkom om zich aan te melden. De Dagschotel app is beschikbaar in Android Market en iPhone App Store en is op dit moment al meer dan 2.000 keer gedownload. De app is gratis en zal dit ook altijd blijven. Restaurants en eetcafés kunnen een gratis proefaccount van een maand aanmaken op de website. Een jaarabonnement kost slechts €100.”

Wie is er betrokken?

Dagschotel is een initiatief van Two Hungry Men, opgericht door Didier Dezanet en Sander van der Putten. We hebben de app in samenwerking met NUL76 ontwikkeld.”