Gespot

DropGifts: Gezamenlijke cadeauservice via Facebook

0

DropGifts is een unieke en gemakkelijke cadeauservice die inhaakt op twee belangrijke trends: connectiviteit via sociale netwerken en een sterk groeiende markt voor cadeaubonnen. Giancarlo Bonsel, oprichter van DropGifts, vertelt.

Wat is DropGifts?

DropGifts maakt het mogelijk om gemakkelijk samen met je Facebookvrienden cadeaubonnen aan te bieden van bekende merken en winkels. Via de website, Facebook app of binnenkort via de smartphone, word je op de hoogte gesteld van verjaardagen en kun je gelijk een cadeautje voor de jarige aanschaffen. Je kunt vervolgens gemeenschappelijke vrienden uitnodigen om mee te doen met het cadeau.”

Waarom dit initiatief?

“Iedereen weet hoe vervelend het is om een verjaardag of cadeau te vergeten. Met DropGifts word je herinnerd aan verjaardagen en kun je direct online een cadeaubon aanschaffen die de ontvanger ook gelijk kan inwisselen. Bovendien maakt DropGifts het heel eenvoudig om samen met vrienden een cadeau aan te schaffen, zonder dat er iemand achter de rest aan moet om het voorgeschoten geld terug te krijgen.

Voor retailers opent DropGifts een nieuwe interessante markt. Consumenten worden via Facebook door hun vrienden gestimuleerd mee te doen met een cadeau dat ook offline te besteden is. Bovendien biedt het extra online exposure bij een breed publiek. Doordat de cadeaubonnen gedeeld worden op Facebook, betekent het dat veel verschillende mensen de aanbieders van de bonnen in hun nieuwsfeed voorbij zien komen. Bovendien maakt het gebruik van Facebook het voor retailers mogelijk vom zich op specifieke doelgroepen te richten, door gebruik te maken van de demografische gegevens van Facebookgebruikers.”

Hoe werkt DropGifts?

“Het is heel eenvoudig: je selecteert een vriend die je wilt verrassen, kiest een leuke bon uit en je laat jullie gezamenlijke vrienden weten dat je de bon hebt aangeschaft. Als zij ook mee willen doen met het cadeau, kunnen ze zelf een bedrag aan de bon toevoegen. De bon wordt vervolgens via mail en Facebook naar de ontvanger gestuurd. Als de bon uitgeprint is kan deze besteed worden in de winkel, maar je kunt ook met de unieke code van de bon via de smartphone aan de kassa betalen.”

 

Wat zijn de facts?

“DropGifts.nl is net een week online. We zijn nog hard bezig om de laatste functionaliteiten op orde te krijgen en hebben nog niet veel promotie gemaakt. DropGifts is in februari 2012 echter al gelanceerd in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. In deze landen is de website al een groot succes. Omdat de website ook in andere landen beschikbaar is, is het ook mogelijk om een vriend in het buitenland een bon cadeau te doen die daar ter plaatse in te wisselen is. Ervaringen uit het buitenland leren dat het virale effect op Facebook snel zal zorgen voor een stijgende lijn in de gebruikersaantallen.”

Wie is er betrokken bij DropGifts?

DropGifts is een product van een enthousiaste groep ondernemende en innovatieve mensen. Het team bestaat uit professionals met ervaring vanuit verschillende branches. Zo ben ik, Giancarlo Bonsel, oprichter van de Nederlandse website, afkomstig van consultancybureau McKinsey.”