Gespot

EasyMoza: Online fotomozaïeken

0

Zelf een fotomozaïek maken? Via EasyMoza doe je dit makkelijk online. In gesprek met Bram Vos over deze nieuwe applicatie. 

Wat kun je ermee?

“EasyMoza is een online programma waarmee iedereen zelf een fotomozaïek kan maken. In drie eenvoudige stappen maak je zonder technische kennis online een fotomozaïek. Vervolgens kan je de fotomozaïek gratis downloaden in een lage resolutie jpeg. Dat is leuk om bijvoorbeeld op je Hyves of Facebook pagina te plaatsen.”

Waarom dit initiatief?

“De uitdaging was om een fotomozaïek programma te maken dat iedereen kan bedienen zonder de nadelen en barrières van alle andere bestaande fotomozaïek programma’s. Zo hoef je bij EasyMoza geen software te downloaden, je hoeft jezelf niet te registreren, het werkt snel en is zeer gebruiksvriendelijk en heeft toch veel opties voor de geavanceerde gebruiker.

Je kan daarnaast je eigen foto’s gebruiken en je hoeft de afdruk niet bij ons te bestellen. Als je de fotomozaïek wil laten afdrukken is er de optie om voor 4,95 euro de fotomozaïek in een hoge resolutie te downloaden. Daarna ben je eigenaar van het bestand en kan je het laten afdrukken waar je wilt, zo vaak je wilt. Dat maakt de fotomozaïek veel goedkoper dan bij andere aanbieders.”

Hoe werkt het?

“Het programma werkt in drie stappen. Eerst laad je de hoofdfoto. Dat is de mozaïekfoto die wordt opgebouwd uit alle andere foto’s. Vervolgens laad je zo veel mogelijk andere foto’s in. Aanbevolen wordt om 250 foto’s (of meer) in te laden maar met minder foto’s werkt het programma ook.

Accepteer cookies

Hierbij geldt: hoe meer foto’s, hoe mooier het eindresultaat. Als de foto’s zijn ingeladen hoef je alleen nog maar op de knop ‘Maak Mozaïek’ te klikken. Het programma gaat dan aan de slag en binnen 1 tot 3 minuten is de fotomozaïek klaar. Daarna kan je in- en uitzoomen om de fotomozaïek goed te bekijken. Ook heb je dan de optie van de gratis lage resolutie download of de betaalde hoge resolutie download.”

Wat zijn de facts?

“De afgelopen week zijn er zo´n 2.856 unieke bezoekers geweest uit meer dan 62 verschillende landen. De top 4 landen zijn Italië, Brazilië, Spanje en Nederland. Die buitenlandse bezoeken zijn vooral te danken aan een paar Italiaanse en Spaanse blogs over EasyMoza. Zo´n blog wordt daarna snel verspreid via Twitter. Afgelopen week maakten 737 bezoekers een fotomozaïek en downloaden 384 mensen de gratis lage resolutie versie. Tot nu toe hebben 167 mensen de hoge resolutie versie afgenomen.

Het programma is afgelopen periode veel verbeterd en enkele kinderziektes zijn eruit gehaald. Het achterliggende business model is uiteraard dat bezoekers voor de hoge resolutie downloaden moeten betalen. Dit is optioneel, het gebruik van het programma is geheel gratis, net als de lage resolutie download. Verder is het programma en het systeem erachter volledig geautomatiseerd. Het aantal vragen dat per e-mail is binnengekomen is op een hand te tellen. Dat wil zeggen dat het programma intuïtief werkt en zo hoort het ook.”

Wie is betrokken?

“Het concept, de website en de applicatie zijn bedacht en gerealiseerd door StepFox, een klein webbureau uit Veghel.”