Gespot

Funda Layar app: Huizen op je mobiel

0

Welke huizen staan in een straat te koop? Een gesprek met Jeroen Wilhelm over de Funda Layar app.

Wat doet de applicatie?

Funda was de eerste huizensite in de wereld die het aanbod via augmented reality presenteerde aan het publiek. Het was (en is) een nieuwe manier van het presenteren van woningaanbod aan consumenten. Hoewel steeds meer gebruikers via mobiel internet naar woningen zoeken, wist de Layar applicatie een nieuwe dimensie toe te voegen. Het woningaanbod komt als het ware nog dichter bij de gebruiker te staan.”

Waarom deze applicatie?

“In 2009 heeft funda er voor gekozen om zich te richten op het nieuwe Android platform. De meeste huizensites hadden al een iPhone app, maar funda wilde zich in de markt onderscheiden door als eerste te komen met een AR-oplossing. Bovendien zag funda in dit project een belangrijk leereffect; een nieuwe technologie die nieuwe technische en UX-vraagstukken op zou roepen. Daar leer je van.”

Hoe werkt de applicatie?

“De applicatie werkt eenvoudig. Zodra je Layar opent, start de camera van de telefoon. Kies de funda Layar en op het scherm verschijnen iconen van woningen die te koop staan. Deze iconen worden geprojecteerd op het scherm op de positie waar ook in realiteit zich het huis bevindt. Zodra je de positie van de camera verandert, veranderen ook de iconen op het scherm. Door te klikken op het icoon of de korte beschrijving onder in het scherm, krijg jemeer informatie over de woning.”

 

Wat zijn de facts?

“De funda Layar maakt onderdeel uit van de Layar app. Deze app is Multi branded en in het afgelopen jaar zeer succesvol gebleken. Sinds de beschikbaarheid van Layar op de iPhone (dus naast het Android platfrom) en het tot april 2010 uitblijven van een eigen funda app op de iPhone is de funda Layar een van de meest populaire Layar binnen de app. Gebruikersgetallen zijn (nog) niet bekend van de funda Layar.”

Wie maakt de applicatie?

“De funda Layar wordt beheerd door Howard Ogden, Founder van Augmentreality. Hij werkt samen met een aantal development engineers van funda. Het project wordt geleid door mij als marketing manager funda.”