Gespot

Gibbon: Verrijk je kennis met playlists

0

Gibbon is een sociaal leerplatform waar iedereen kan leren met een persoonlijke playlists van artikelen, video’s, blogs en boeken. Door het volgen van playlists van anderen krijg je een samengestelde afspeellijst. Wout Laban, verantwoordelijk voor de marketing bij Gibbon, vertelt.

Wat is het?

“Gibbon is een sociaal leerplatform waar iedereen van elkaar kan leren door middel van playlists. Een playlist is een makkelijke manier om interessante artikelen, video’s, blogs en boeken te delen. Door het volgen van playlists van anderen krijg je een samengestelde afspeellijst om snel slimmer te worden.”

Waarom dit initiatief?

“Niet één van de oprichters van Gibbon heeft een traditionele opleiding in design of programmeren gevolgd. Toch is het gelukt om een succesvolle web agency op te zetten, waar we software ontwikkelden voor grote bedrijven. Wij hebben zelf alles van het web geleerd. Dit gebeurde vaak door artikelen die ons werden aangeraden door online contacten. Vanuit dit idee zijn we Gibbon gestart, een plek waar iedereen van elkaar kan leren. Wij geloven dat bijna alle kennis beschikbaar is op het web, je hebt soms alleen iemand nodig die je de goede kant op wijst.”

Hoe werkt het?

“Gibbon werkt heel simpel. Jij vertelt ons hoeveel je per week of dag wilt leren en wij stellen een playlist samen die daarop is afgestemd. De hoofdstukken in de playlist zijn van de onderwerpen die jij volgt. Iedereen kan leraar zijn op Gibbon. Dit doe je door een learning flow aan te maken over een bepaald onderwerp. Je verzamelt artikelen, video’s of ebooks over het onderwerp en deze plaats je in je learning flow.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Op dit moment, vlak na de launch, hebben we al meer dan 4300 gebruikers op ons platform die samen meer dan 300 learning flows hebben aangemaakt.’

Wie is er bij betrokken?

“Wij zijn begin 2013 gestart met Gibbon. In eerste instantie op ons kantoor in Leiden. In maart zijn we geselecteerd voor de Rockstart Accelerator in Amsterdam.”