Gespot

Hyves app: Makkelijk foto’s delen via je iPhone

0

Hyvesapp_Logo Hyves heeft een nieuwe versie van de iPhone applicatie uitgebracht. Belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om meerdere foto’s in één keer te uploaden. Zo is het nog makkelijker om je foto’s te delen. Nine Ludwig van Hyves vertelt.

Wat is het?

“Het is een update voor de Hyves applicatie voor de iPhone. De belangrijkste vernieuwing in deze nieuwe versie van de app is de mogelijkheid om meerdere foto’s in één keer te uploaden waardoor het nog makkelijker is om foto’s te delen. Verder is de visualisatie van de profielen verbeterd waarbij de nadruk ligt op krabbels plaatsen, het bekijken van foto’s en het respecteren en commentaar geven op content. Ook is er een push-notificicatie ingesteld wanneer er iemand wordt getagd op een foto. De Hyves applicatie is er voor iPhone, Blackberry, Android en Nokia. Verder is de website ook via de mobiele browser te bekijken.”

Waarom dit initiatief?

“Het uploaden van foto’s ging vooralsnog één voor één en nam veel tijd in beslag. Aangezien er dagelijks duizenden foto’s worden geüpload en de website steeds meer via mobiel wordt bekeken, was dit een logische stap. Er is gekozen voor iPhone omdat de grootste gebruikersgroep dit toestel gebruikt. Hyves is van plan om deze update naar meerdere platformen te brengen.”

Hoe werkt het?

“Na het installeren van de Hyves applicatie of update valt de visualisatie van de applicatie direct op. De nadruk ligt hier bij op krabbels plaatsen, het bekijken van foto’s en het respecteren en commentaar geven op content. Daarnaast is de belangrijkste vernieuwing om meerdere foto’s in één keer te uploaden waardoor het nog makkelijk is om foto’s te delen. Tijdens het uploaden van de foto’s kan de gebruiker gewoon doorgaan met het gebruiken van de applicatie totdat er een melding wordt gegeven wanneer de foto’s zijn geüpload.”

 

Wat zijn de facts?

“Inmiddels gebruiken 650.000 unieke Hyvers de iPhone app per maand. Daarnaast zijn de mobiele Hyves applicaties verantwoordelijk voor 60% van alle mobiele pageviews in Nederland.”

Wie is betrokken?

“Binnen Hyves is de afdeling product verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de applicatie en deze update. In het bijzonder Sofie Pelmelay.”