Gespot

IKEA app: Altijd de IKEA-gids bij de hand

0

De vuistdikke IKEA catalogus blader je nu snel en makkelijk met de nieuwe applicatie op je iPhone. Een gesprek met Ellen van den Boomgaard over de IKEA app.

Wat kun je ermee?

“Bezoekers, klanten of gebruikers kunnen op een makkelijke manier door de nieuwste IKEA catalogus bladeren.  Ze kunnen hun favoriete producten of ruimtes bookmarken en eventueel per mail doorsturen. Verder kun je door producten aan te klikken direct alle productinformatie bekijken. In de nabije toekomst zullen er aan de app functionaliteiten toegevoegd worden. Zo wordt het binnen enkele weken mogelijk om bijvoorbeeld pagina’s of producten uit de catalogus te delen via Facebook en Twitter. Ook zal de applicatie verder geoptimaliseerd worden voor gebruik op de iPad.”

Waarom dit initiatief?

“De IKEA catalogus is een populair naslagwerk voor iedereen die van wonen houdt, boordevol inspiratie en nieuwe ideeën. Om de catalogus altijd en overal toegankelijk te maken is er nu naast de online catalogus ook een app ontwikkeld voor mobile devices. Vorig jaar is er een pilot gestart in Engeland en naar aanleiding van de pilot in 2009 is de app verder ontwikkeld en zijn er functionaliteiten aan de app toegevoegd. Ook is de hele interface aangepast om zowel in landscape als in portrait makkelijk te kunnen bladeren. Dit heeft geresulteerd in deze nieuwste IKEA app, waar je alle catalogi van alle IKEA landen kan bekijken.”

Hoe werkt het?

“Je downloadt de app in de App store en vervolgens selecteer je het land van je keuze. Je downloadt vervolgens de betreffende IKEA catalogus. Vervolgens kun je behalve bladeren door de catalogus, ook favoriete pagina’s aanmaken, zoeken binnen de catalogus of een pagina uit de catalogus naar iemand mailen. Verder kan je middels hotspots op producten klikken voor meer info.”

 

Wat zijn de facts?

“In de eerste week van de lancering (28 augustus tot 5 september) is de app wereldwijd  ruim 500.000 keer gedownload. Hiermee staat de IKEA app in de top 5 van meest gedownloade gratis apps.  De Nederlandse variant is al 30.000 keer gedownload en staat hiermee op nummer 5 van alle IKEA landen.”

Wie is betrokken?

“De app is in opdracht van Inter IKEA Systems B.V.gebouwd door EC Books, een Zweeds softwarebedrijf, dat voor IKEA ook de online catalogi verzorgt.”