Gespot

Kamers in Nederland: Veilig en snel een kamer huren of verhuren

0

Veilig en gratis een kamer huren of verhuren, op Kamers in Nederland is het mogelijk. Roëll de Ram vertelt over de dienst die op initiatief van Ben Rogmans, ooit amateur-programmeur en ‘ervaringsdeskundige’, in 2013 gelanceerd is.

Wat is het?

“Kamers in Nederland is een website waarop studenten terecht kunnen als zij een kamer willen huren of verhuren. Het gebruik van de website is geheel gratis én de website werkt ook nog eens op een veilige en betrouwbare manier. Door de link die Kamers in Nederland heeft gelegd met Facebook heb je namelijk direct een gezicht bij huurders of verhuurders.

Bovendien zorgt deze koppeling ervoor dat niet alleen op de website een duidelijk overzicht van aangeboden kamers staat per studentenstad, ook plaatsen we zo op de verschillende Facebook-pagina’s direct nieuwe kamers door. Zo kun je op elk moment, vanaf je smartphone of laptop, direct reageren als je een leuk studentenhuis voorbij ziet komen.”

Waarom dit initiatief?

“Kamers in Nederland is opgericht door Ben Rogmans, van nature een programmeur die in zijn studietijd op zoek ging naar een studentenkamer. Tijdens deze zoektocht kwam hij meer dan eens betaalde kamerwebsites tegen, vaak zonder garantie voor het vinden een kamer en veelal gevuld met advertenties zonder foto’s of juist met onbetrouwbare informatie. Dat was het moment dat hij bedacht dat het anders kon.

Het lijkt hem veel goedkoper kunnen en bovenal ook veiliger. Zo is Kamers in Nederland geboren. Kamers in Nederland is geheel gratis te gebruiken, omdat je als student vaak al van een beperkt budget moet rondkomen en je jouw geld liever niet kwijt bent aan een kamerwebsite. Om die reden is het verhuren van een kamer via Kamers in Nederlands geheel kosteloos gemaakt, maar is ook het zoeken naar kamers en op het aanbod reageren gratis.”

Daarnaast voorkomt de website dankzij de koppeling met Facebook dat je bij louche huisbazen terecht komt. Je ziet namelijk bij elke verhuurder en huurder een deel van het Facebookprofiel. Dit geeft vaak betrouwbare informatie, maar zo kun je ook gelijk even kijken of je gemeenschappelijke vrienden hebt.

Hoe werkt het?

“Het gebruik van Kamers in Nederland is vrij simpel. Wanneer je op de website terecht komt, log je in met je Facebook-account en kan je in de studentenstad van jouw keuze op zoek naar een kamer of er één aanbieden.

Als je een kamer wilt aanbieden, kan je hiervoor een online formulier invullen. Zodra je advertentie af is, komt jouw kamer op de site en plaatsen we jouw studentenkamer direct door naar de Facebook pagina die hoort bij de betreffende studentenstad.

Heb je interesse in een kamer? Dan kun je op de site gemakkelijk de verschillende kamers bekijken. Per advertentie kun je zien wie de verhuurder is en contact opnemen. Als je uiteindelijk reageert op een kamer krijgt de verhuurder hier bericht van en kan er via de website een afspraak worden gemaakt. Maar ook een persoonlijk berichtje sturen naar het Facebook-account van de verhuurder is vanaf de site mogelijk.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Kamers in Nederland is begin 2013 online gegaan en heeft in deze korte periode een groot ledenbestand opgebouwd. Dit is voornamelijk te danken aan de Facebook-pagina’s die per studentenstad zijn opgericht. Zo heeft de Amsterdam pagina al meer dan 15.000 likes en via deze pagina worden dan ook dagelijks veel kamers verhuurd. In totaal komt het aantal Facebook-likes neer op meer dan 40.000 Fans. Maandelijks zorgt dit voor meer dan 70.000 terugkerende bezoekers uit Facebook.”

Wie is er bij betrokken?

“Ben Rogmans was ooit amateur-programmeur maar inmiddels mede-eigenaar van Bridge Marketing. Dit is het online mediabedrijf waar Kamers in Nederland nu onder valt. Het Bridge Marketing-team werkt dagelijks hard aan de site. Zo is een content manager druk bezig met de blog, maar werken we ook actief mee aan de online marketing van Kamers in Nederland.”