Gespot

KLM TripShake: Schud je vakantiebestemming

0

KLM TripShake is een ludieke app voor iPhone en Android, die je verrast met de mooiste en leukste bestemmingen. Martijn van der Zee, Senior Vice President E-commerce van Air France KLM, vertelt.

Wat is KLM TripShake?

“KLM TripShake helpt iPhone en Android gebruikers om op een verrassende manier de vele mogelijkheden voor een volgende vakantie of city trip te verkennen. Door even met je telefoon te schudden, krijg je een mooie foto van een van de meer dan 100 wereldwijde bestemmingen wereldwijd met de ticketprijs. Als je al een specifiek continent in gedachten hebt of je reisperiode weet, dan kun je daarop selecteren. Als de bestemming die geschud is naar wens zijn, dan kun je de vlucht direct boeken. Je kunt ‘m ook via social media delen met je vrienden.”

Waarom dit initiatief?

“Op KLM.com kunnen klanten al reisinspiratie opdoen in de KLM Reisgids. Als onderdeel van de multiple touch point strategie van KLM, maakt KLM Tripshake het klanten nu ook mogelijk via een mobiele telefoon bestemmingen te verkennen. Waar en wanneer de gebruiker maar wil. Deze app is een nieuwe app in KLMs app suite, naast de basisapp, een Delfts Blauwe huisjes-app en een KLM omreken-app. En er zijn er nog meer in ontwikkeling maar daarover kan ik nu nog niets verklappen!”

Hoe werkt KLM TripShake?

“Een kind kan de was doen: selecteer op je iPhone of Android-toestel een continent, een prijsklasse en je reisdata (of houd alle opties open), schud even met je telefoon en zie je volgende bestemming op het scherm verschijnen! Net als een Rad van Fortuin komen de verschillende bestemmingen voorbij draaien. Het laagste tarief voor een retourticket wordt ook meteen getoond. En natuurlijk kun je schudden totdat je de perfecte bestemming hebt gevonden.”

 

Wat zijn de facts?

“Op dit moment scoren we 4,5 in de App Store. Dat is een mooi resultaat, maar tijd om daar bij stil te staan is er niet. We zien nog legio mogelijkheden. TripShake aanvullen met meer bestemmingsinformatie bijvoorbeeld.”

Wie is er betrokken bij KLM TripShake?

“De KLM TripShake apps zijn door Mirabeau ontworpen en gebouwd.”