Gespot

Klusup: Je dagelijkse klussen uitbesteden aan buurtgenoten

0

Klusup.nl is een site waarop druk bezette mensen hulp kunnen vragen aan betrouwbare mensen in de omgeving, voor alledaagse klusjes en taken. Thanh Truong, mede-oprichter van Klusup, vertelt.

Wat is het?

"Klusup is een online community waar Nederlandse consumenten klussen en taken kunnen uitbesteden aan betrouwbare buurtgenoten. Denk aan het doen van boodschappen, het schoonmaken van het huis, het uitlaten van de hond of het repareren van een defecte computer. Klusup.nl screent de klusaannemers, de zogenaamde klusuppers, zorgvuldig door middel van een eenvoudig maar grondig screeningsproces waar gecontroleerd wordt op betrouwbaarheid en motivatie.''

Waarom dit initiatief?

"In Nederland is 29 procent van de werknemers niet tevreden over de werk-privé balans. Ming-Fai Wai en ik zijn Klusup.nl gestart omdat wij merkten dat steeds meer mensen geen tijd, weinig energie of gewoon helemaal geen zin hebben in alledaagse klussen. Daarom bedachten we dat het fantastisch zou zijn als je kleine klussen kunt uitbesteden aan betrouwbare mensen in de buurt, zodat je meer tijd vrij kunt maken voor de dingen die er echt toe doen. Zo is Klusup ontstaan!”

Hoe werkt het?

"De opdrachtgever bepaalt zelf zijn budget voor de klus en klusuppers kunnen daarop reageren. De opdrachtgever kiest daarna met welke partij hij in zee gaat. Druk bezette mensen kunnen hun klus plaatsen in één van de 11 categorieën: administratie, bezorgen of ophalen, computer, dieren, huishoudelijk, tuin, verhuizen, verbouwen, verzorging, evenementen en overig. Klusuppers worden gescreend door middel van een ID-controle. Het document wordt door een extern bedrijf gecontroleerd op persoonsgegevens, pasfoto, vermist & gestolen, MRZ (Machine Readabele zone) en WAV (Wet en Regelgeving). Vanwege veiligheidsredenen worden de kopieën direct na controle verwijderd. Verder kunnen klusuppers hun motivatie en vaardigheden kracht bijzetten door eventueel een video-interview af te nemen."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

''De site is donderdag 26 september gelanceerd. We hebben veel media aandacht gekregen. Op dit moment hebben we enkele honderden aanmeldingen binnen. Elke dag komen er nieuwe aanmeldingen bij, waarvan ongeveer 20 procent zich heeft aangemeld als 'Klusupper'."

Wie is er bij betrokken?

''Klusup.nl is een initiatief van Ming-Fai Wai (32) en mij, Thanh Truong (31). Ming focust zich op de techniek en ik op alle andere zaken.''