Gespot

Localcrowd: Tips van locals

0

Op het platform Localcrowd kun je als reiziger vragen stellen aan de echte locals. En dat is handig want die weten veel af van hun woonplek en kunnen je zo laten kennismaken met het echte leven in hun stad. Jorrit Baerends vertelt.

Wat is het?

Localcrowd is een platform voor reizigers over de hele wereld. Ze kunnen er hun vragen stellen aan echte locals, mensen die op een bepaalde bestemming wonen. Deze locals weten veel af van hun stad en kunnen reizigers laten kennismaken met het echte leven in hun stad. Als reiziger wil je natuurlijk de toeristische trekpleisters van een land zien, maar ook zeker de typisch streekgebonden winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Hiermee voorkom je als reiziger dat je alleen de plekken uit de reisgids bij langs gaat. Je maakt kennis met het echte leven en de echte mensen. En als local is het leuk om reizigers eens een andere kant van de stad te laten zien.”

Waarom dit initiatief?

“De aanleiding om dit initiatief op te starten komt uit eigen ervaring, maar ook uit verhalen van anderen. Bijna iedereen is tijdens zijn reis op zoek naar leuke, authentieke plaatsjes waar hij even onder de locals kan zijn. Van steeds meer mensen kreeg ik dit soort verhalen te horen na een reis en vanuit die gedachte is LocalCrowd opgezet: kom in contact met de lokale bevolking en ontdek de meest verborgen schoonheden van een stad. Er zijn natuurlijk gigantisch veel reisgidsen en -sites die je alles vertellen over een land en de plekken die je bezocht moet hebben voordat je het land weer verlaat. Maar LocalCrowd geeft je de mogelijkheid om echt met de locals in gesprek te gaan, om directe vragen te stellen én om een wederdienst te doen in de vorm van een eigen antwoord op een prangende vraag van een bezoeker aan jouw stad.”

Hoe werkt het?

“Elke geregistreerde gebruiker kan vragen achterlaten over een stad naar keuze. Andere gebruikers, die hebben aangegeven in deze stad te hebben gewoond of nog wonen, worden op deze vraag geattendeerd en kunnen hierop antwoorden. Locals ontvangen voor het geven van antwoorden punten. Anderen kunnen de antwoorden ook raten, waardoor de locals zich kunnen onderscheiden en uiteindelijk gestimuleerd worden om vaker goede antwoorden te geven. Met deze punten kunnen badges verdiend worden, waarmee locals bijvoorbeeld gekroond worden tot ‘Dining expert’, ‘Culture expert’ of zelfs ‘Local Expert’ in hun eigen stad.”

 

Wat zijn de facts?

“We zijn pas net live, dus over aantallen valt nog weinig te zeggen. Het is wel interessant om te zien dat zo’n concept zich snel over de wereld verspreidt. Inmiddels hebben zich al vanuit tientallen verschillende landen locals aangemeld.”

Wie is er betrokken?

LocalCrowd.com is opgezet door Jorrit Baerends (ik), waarbij Tim van Asch verantwoordelijk is voor de gehele vormgeving. Jorrit Baerends is mede-oprichter en verder eigenaar van Bindex.nl en BrokerTarieven.nl.”