Gespot

Momio-app: Sociaal netwerk voor kinderen

0

Momio is een social media-app voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Een veilige en speelse social media-omgeving voor kinderen. Kim Witting, Community & Account Director bij Red Chocolate, vertelt.

 

Noot van de redactie: naar aanleiding van reacties op dit artikel zijn er twijfels gerezen over de kwaliteit van deze app.

 

Wat is het?

“Op Momio kunnen kinderen berichten plaatsen, foto’s en video’s uploaden en reageren op elkaars activiteiten. Vergelijkbaar met Facebook, maar dan in een heel veilige en gecontroleerde omgeving.”

Waarom dit initiatief?

“Kinderen willen graag social media gebruiken, maar hebben op dit moment geen eigen plek waar zij naartoe kunnen. Momio is speciaal ontwikkeld voor kinderen en biedt daarmee een social media-omgeving waarin zij altijd in contact kunnen staan met hun leeftijdsgenoten.

Momio is menselijk gemodereerd en wordt gescand door veiligheidssystemen. Deze systemen zijn ontwikkeld door watAgame voor Noord-Europa’s grootste meidencommunity goSupermodel. Alle inhoud kan gerapporteerd worden en verdachte inhoud wordt automatisch verwijderd voor evaluatie. Daarnaast is de persoonlijke informatie van alle gebruikers niet zichtbaar voor andere gebruikers.”

Hoe werkt het?

“Na het downloaden van de app kunnen kinderen zich gratis aanmelden. Ze maken een avatar aan en betreden hierna de Momio-omgeving. Hier is een ‘global wall’ te vinden, waarop de gebruikers direct de posts zien van leeftijdsgenootjes uit Nederland en België. Deze posts bevatten video’s, foto’s of geschreven berichten en er kan op gereageerd worden.

Kinderen kunnen vrienden en vriendinnen opzoeken en toevoegen aan hun vriendenlijst. Via een speciale ‘friend wall’ blijven ze op de hoogte van elkaars berichten. De avatar kan naar eigen stijl worden aangekleed. YouTube is geïntegreerd, zodat kinderen makkelijk video’s kunnen bekijken en delen.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Momio’s businessmodel is voornamelijk gebaseerd op inkomsten van adverteerders. Direct na de lancering van Momio in de Deense markt, stond de app in de top 5 van meest gedownloade apps. Op basis van eerste resultaten in Denemarken verwachten wij dat Momio in 2015 de grootste social media-app wordt voor kinderen in de Benelux.”

Wie is er bij betrokken?

“Red Chocolate is uitgever van Momio in de Benelux. Watagame is ontwikkelaar van de app.”