Gespot

Parkerenluchthavenschiphol.nl: Zoek en vergelijk parkeerplekken

0

Parkerenluchthavenschiphol_LogoOp parkerenluchthavenschiphol.nl kun je alle parkeermogelijkheden rond Schiphol op prijs, populariteit, afstand en beoordeling vergelijken. Daarbij kan elke bezoeker een reactie achterlaten en een parkeeraanbieder scoren op kwaliteit. David den Braver van Pagerank Eleven vertelt.

Wat is het?

Parkerenluchthavenschiphol.nl vergelijkt alle parkeermogelijkheden rond Schiphol op prijs, populariteit, afstand en beoordeling. Er zijn intussen vele aanbieders van parkeerplaatsen rond Schiphol, maar het is moeilijk in te schatten welke veilig en betrouwbaar zijn. Parkerenluchthavenschiphol.nl gebruikt onder andere de ervaringen van mensen om het mogelijk te maken die parkeerlocatie te selecteren welke het beste bij iemands wensen en verwachtingen past.”

Waarom dit initiatief?

“De tijd dat mensen alleen bij Schiphol Smart Parking konden parkeren is verleden tijd. Meer dan twintig aanbieders van parkeerlocaties vechten om de gunst van de parkerende consument. Er is alleen een duidelijk verschil in opties, kwaliteit en service tussen de verschillende parkeeraanbieders. Soms komen auto’s beschadigd en vies terug of heeft men lang moeten wachten om weer opgehaald te worden. Het internet staat dan ook vol met frustraties en negatieve ervaringen. Het is bijna niet meer mogelijk om een inschatting te maken waar je nu je auto wel of niet het beste kunt neerzetten. Parkerenluchthavenschiphol.nl heeft niet alleen het meest uitgebreide overzicht van opties waar je uit kunt selecteren, de ervaringen van mensen geven ook een goed inzicht in de betrouwbaarheid van een parkeerpartij. Parkerenluchthavenschiphol.nl is het meest volledige startportaal voor een parkeerplek rond Schiphol.”

Hoe werkt het?

“Parkerenluchthavenschiphol.nl is in overleg gegaan met zowel de aanbieders als de klanten van parkeerlocaties rond Schiphol. De gegevens die deze zoektocht naar betrouwbare informatie heeft opgeleverd is gebundeld in het zoekalgoritme achter de website. Bovendien kan elke bezoeker een reactie achterlaten en een parkeeraanbieder scoren op kwaliteit. Doordat er alsmaar nieuwe ervaringen en scores worden bijgeplaatst stijgt de betrouwbaarheid van de gegevens elke dag.”

 

Wat zijn de facts?

“Per jaar zijn er meer dan 50.000 mensen die hun auto op, of in de buurt van Schiphol willen parkeren. De grootste behoefte is in de vakanties. Nog geen vijf jaar geleden parkeerde iedereen bij Schiphol Smart Parking op Schiphol zelf. Nu zijn er intussen meer dan dertig parkeeraanbieders. Nog geen jaar geleden was er een grote discussie of alle parkeerbedrijven legaal waren. Sommige bedrijven zouden ‘agrarische bestemming’ hebben. De prijzen voor een parkeerplek kunnen per dag tot wel 43 euro schelen! Let echter wel op met selecteren op prijs maar ook naar betrouwbaarheid. Bij meer dan tien aanbieders kun je ook valet parkeren. Dat wil zeggen dat je zelf naar Schiphol rijdt en dat je auto daar gehaald en gebracht wordt. Sinds de start van parkerenluchthavenschiphol.nl halverwege de maand mei hebben meer dan 3500 personen de informatie op de website gebruikt.”

Wie zijn betrokken?

Parkerenluchthavenschiphol.nl is een initiatief van Pagerank Eleven. Naar aanleiding van de vraag uit de markt is informatie verzameld van zowel de parkeeraanbieders als hun (voormalige en huidige) klanten.”