Gespot

Prezzip: Webshop voor Prezi templates

0

Prezzip ontwikkelt ‘zoomable’ beelden en templates voor gebruikers van de online presentatietool Prezi. In de Prezzip webshop zijn eenvoudige grafische beelden te vinden, complete thematische templates maar ook bewegende beelden die de attentiewaarde van presentaties verhogen. Roelof Hengst, medeoprichter vertelt over de webshop.

Wat is het?

“Het unieke van Prezzip is dat alle beelden als vector bestand (swf/flash) beschikbaar zijn om zo optimaal te kunnen zoomen. Minstens zo belangrijk is dat de templates zijn opgebouwd uit losse, vrijstaande elementen zodat gebruikers veel vrijheid hebben in het opbouwen van de presentatie. Naast het gebruik in Prezi zijn de beelden gemakkelijk te gebruiken in de andere presentatietools zoals PowerPoint, SlideRocket en Keynote omdat er naast de flash bestanden ook high resolution pixel bestanden, zoals png, meegeleverd worden.”

Waarom dit initiatief?

“Wij werken al jaren met Prezi en zijn heel erg blij met de nieuwe mogelijkheden die het biedt om op een nieuwe wijze presentaties op te bouwen. Echter, de grafische mogelijkheden binnen Prezi zijn beperkt en je wilt niet altijd een designer inhuren om een mooie presentatie op te bouwen. Prezzip maakt het op een toegankelijke manier mogelijk om fraaie presentaties op te bouwen. Naast onze webshop helpen we organisaties ook bij het gebruik van Prezi dmv., het geven van workshops en advies. We maken ook Prezi’s op maat. Het is voor ons een belangrijke manier om rechtstreeks in contact te blijven met Prezi gebruikers.”

Hoe werkt het?

“Heel eenvoudig; je selecteert de beelden die je nodig hebt, rekent af en uploadt ze in Prezi of een andere tool. Ook kun je credit bundels kopen zodat je niet voor elke aankoop apart moet afrekenen. Bij een bundel krijg je trouwens ook korting. We hebben een groot aantal video’s beschikbaar die onder andere laten zien hoe je de templates kunt gebruiken. Er zijn ook Prezi instructievideo’s en inspirerende video’s van collega presentatoren. We hanteren scherpe prijzen omdat we een zo groot mogelijk aantal presentatoren willen ondersteunen.”

 

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn nog maar een aantal weken live en het is te vroeg om gebruikersgegevens te delen. Op dit moment zijn er honderden templates beschikbaar en wordt er op basis van het zoekgedrag op de site hard gewerkt om het aantal templates snel uit te breiden. Belangrijk feit is dat Prezzip en Prezi elkaar hebben gevonden in een vruchtbare samenwerking. Prezzip gaat PreziU gebruikers van gespecialiseerde educatieve templates voorzien. PreziU is het initiatief van Prezi dat zich specifiek richt op studenten en docenten. Het is heel waarschijnlijk dat Prezzip en Prezi ook op andere vlakken samen gaan optrekken. Het aantal Prezi gebruikers stijgt snel. Momenteel zijn er rond de 7 miljoen gebruikers wereldwijd. Het is niet vreemd dat een Prezi template site van Nederlandse bodem komt; percentueel zijn er in nergens zoveel Prezi gebruikers als in Nederland.”

Wie is er bij betrokken?

“<a href=”https://www.prezzip.com/”>Prezzip</a> bestaat voornamelijk uit vormgevers, webdevelopers en Prezi-enthousiasten. Het Prezzip-netwerk wordt beheerd door Renske van der Heide en door mijzelf, Roelof Hengst.”
<h2>Update: 31 augustus 2012</h2>
“Prezzip is niet bij Prezi onopgemerkt gebleven. Onlangs vroeg Prezi aan de oprichters om toe te treden tot het exclusieve Prezi Expert programma. Wat uniek is aan de samenwerking is dat Prezzip exclusief template partner van Prezi is en dat ze verder test- en advieswerk voor Prezi verricht. Ondertussen is de site volledig gerestyled en zijn er diverse nieuwe productgroepen toegevoegd zoals complete Prezi’s, animaties en foto’s.  Ook is het netwerk met Prezi designers uitgebreid zodat er meer kwalitatieve content te verwachten is. Ook helpt Prezzip graag bedrijven op pad met Prezi met in-huis workshops!”
<h2>Update: 2 mei 2013</h2>
“Prezzip is 15 maanden live en dat vieren we met een volledig nieuwe site en nieuwe diensten. Op dit moment zijn er meer dan 1000 Prezis en templates beschikbaar. Steeds meer klanten doen een beroep op onze design-diensten. We zetten graag een bestaande Powerpoint om naar een prezi of maken ‘from scratch’ een fraaie presentatie. Met zowel de webshop als onze design-diensten zijn we wereldwijd actief, waarbij de meeste klanten afkomstig zijn uit Noord-Amerika. Ons team helpt bedrijven in Nederland graag op weg met hun workshops, consultancy, templates en corporate presentaties. Het Prezi-platform groeit snel door; meer dan 20 miljoen actieve gebruikers! Prezzip is de enige prezi &amp; templateshop wereldwijd en is officieel Prezi Expert.”