Gespot

Serious Retweets: Voor het goede doel

0

Hyven, Facebooken en Twitteren voor het goede doel? Dat kan via Serious Retweets. Hoe? Ferry van den Broek van team Serious Retweets vertelt over de applicatie.

Wat kun je ermee?

“Serious Retweets is de eerste gecombineerde social media actie van Nederland. Met name via Twitter, willen we proberen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM’s Serious Requests. Om het geheel interactief te maken, wat toch een kenmerk van social media is, hebben we een live Twitter stream toegevoegd en zullen we met filmpjes gaan werken die op de verschillende netwerken geplaatst zullen worden.”

Accepteer cookies

Waarom dit initiatief?

“Dit initiatief is zo uniek omdat er niet gedacht wordt vanuit een social media network, maar omdat er meerdere bekende social media networks bij betrokken worden. Je moet het je voorstellen als een web van sites met Twitter in het midden. Wij hebben bewust gekozen om ook de andere social media sites in te zetten, omdat er op elke site een andere doelgroep zit. Zou je de actie alleen op Twitter richten dan mis je de specifieke gebruikers die op Facebook en Hyves zitten.”

Hoe werkt het?

“Followers op Twitter retweeten de berichten die op korte termijn verschijnen. Zo kunnen volgers beloond worden voor een simpele handeling. Er zullen bijvoorbeeld verschillende actie tweets komen waar je exclusief wat kan winnen als je ons volgt. De volgers gaan we oproepen om € 10,- te doneren via de speciale betaalpagina van 3FM. Deze site komt deze week online. Als we veel volgers hebben, kunnen bedrijven een reclametweet kopen. Het geld gaat dan direct naar het goede doel. Voor bedrijven zijn er verschillende sponsormodellen. Een bedrijf kan alleen het logo op de site plaatsen, maar kan ook een filmpje aanleveren. De kracht van deze actie zit natuurlijk in het retweeten van de berichten. Daarom worden bedrijven uitgedaagd om met een originele en triggerende tweet te komen.”

Wat zijn de facts?

 

“Op dit moment kunnen wij eigenlijk nog geen betrouwbare cijfers geven. In ongeveer twee weken hebben ruim vijfhonderd followers gekregen op Twitter en zijn onze filmpjes al enkele tientallen keren bekeken. Daarbij moet wel gezegd worden dat we nog vrijwel niks aan promotie hebben gedaan. De website zelf is inmiddels ruim zevenhonderd keer bekeken. Wij verwachten dat dit in de komende maanden enorm gaat toenemen mede vanwege de samenwerking met enkele andere organisaties en bewegingen op Twitter.”

Wie is betrokken?

“Ikzelf ben student communicatie en initiatiefnemer van het project.  Op dit moment hou ik me bezig met een deel sponsoring, ambassadeurs, reclame en de strategie. Elias van Hees (23) heeft de website voor dit project gemaakt, studeert Nieuwe Media en is ondernemer. Dennis Laureijs (22) is de vormgever. Hij heeft een huisstijl gemaakt en, tot zover mogelijk, deze op de verschillende social media networks geïntegreerd. Tevens heeft hij het logo ontworpen. Fallon van Kuil (27) is verantwoordelijk voor de copywriting. De tekst op Serious Retweets en de persberichten komen van haar hand. Tevens houdt zij zich bezig met de uitingen op de verschillende social media networks. Aster Drissen (21) is de persoon achter de sponsoring. Zij benadert bedrijven om reclame tweets te kopen en maakt een op maat gemaakt voorstel voor het bedrijf. Tevens onderhoudt zij alle contacten met overige relaties. Daarnaast is 3FM er bij betrokken. Zij ondersteunen deze actie en geven er ook aandacht aan.”