Gespot

Site gespot: TimeRime.com

0

Bekijk, maak en vergelijk tijdlijnen

Wat doet TimeRime.com?
TimeRime is een website waar bezoekers gratis tijdlijnen kunnen maken, bekijken en vergelijken. Bijvoorbeeld een tijdlijn over je favoriete pop idool, over geschiedenis, over jezelf, over je favoriete hits of favoriete automerk. Daarnaast is het voor bedrijven en publieke instanties mogelijk de applicatie te integreren in hun eigen website, om daarmee hun eigen content op de TimeRime methode te presenteren. Denk aan geschiedenisonderwijs, collecties van musea en archieven, de historie van een bedrijf of de ontwikkeling van een product. Die content kan ook weer terugkomen op TimeRime.com.”

Waarom TimeRime.com?
“De site is een idee van Jaap Joziasse, een van de ondernemers achter TimeRime. Vanuit zijn kunstacademie achtergrond wilde hij tijdlijnen maken en vergelijken. Nadat hij zich had omgeschoold tot flash-programmeur kwam hij op het idee om dat te doen met een online applicatie. Een online applicatie biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden dan een tijdlijn op papier.”

Hoe werkt TimeRime.com?
“Je kunt op TimeRime tijdlijnen bekijken die door andere gebruikers zijn gemaakt. Daardoor vind je er veel informatie over heel veel verschillende onderwerpen. Als je zelf een tijdlijn wilt maken, dan kun je gratis een account aanmaken. Je kunt in principe een tijdlijn maken van de oerknal tot ergens in de toekomst. Omdat je kunt inzoomen tot op het niveau van een seconde, kun je ook een tijdlijn van een paar dagen of zelfs minuten maken. Je kunt de tijdlijn voorzien van veel verschillende soorten informatie, zoals tekst, foto’s, YouTube filmpjes en MP3.”
Tijdlijn Zomerhits 1960-2007

Wat zijn de facts van TimeRime.com?
TimeRime is als beta gelanceerd op 1 juli 2008. Sindsdien hebben al vele duizenden bezoekers de site bezocht. We verwachten dat we tot het najaar van 2008 beta zullen blijven. Ook zijn er al verschillende bedrijven en instanties die onze applicatie in hun eigen website gaan opnemen.”

Wie maakt TimeRime.com?
“Het bedrijf TimeRime BV is opgezet door Jaap Joziasse, Marijn Bom, Gerard Pastwa en Pico Wilbrenninck. Het is een spin-off van het Rotterdamse webdevelopment bedrijf Hoppinger.com. De site wordt dan ook gemaakt door de mensen van TimeRime in nauwe samenwerking met Hoppinger. Het ontwerp werd gemaakt in samenwerking met Ralph van Tongeren van NEWID en Emiel Efdee van uwontwerper.nl.”

Frankwatching in gesprek met Gerard Pastwa van TimeRime.com