Gespot

VirtuaGym: Online fitness community

0

Online fitness community

Wat doet de site?

VirtuaGym is een online sportplatform, waarmee je op een leuke manier fit kunt worden. Beginnende bewegers worden op weg geholpen en extra gemotiveerd, terwijl fanatieke sporters in VirtuaGym een ideale aanvulling op hun sportieve lifestyle vinden. Daarnaast kun je met VirtuaGym online tegen elkaar sporten. Bewegen wordt op deze manier leuker dan als een hamster op een loopband lopen en daardoor veel makkelijker vol te houden is.”

Waarom deze site?

“70 procent van de mensen wil meer bewegen, maar heeft te weinig motivatie om aan de slag te gaan. VirtuaGym pakt dit motivatieprobleem aan door de effectiviteit van een personal trainer aan te bieden in een online omgeving, waar je samen met vrienden en onbekenden je voortgang kunt bijhouden. Dit sociale aspect, waarbij je elkaar stimuleert en motiveert, heeft bijvoorbeeld Weight Watchers zo succesvol gemaakt. Daarnaast kun je met deze zelfde mensen op VirtuaGym tegen elkaar sporten. Fit worden met VirtuaGym is dus makkelijk, leuk en gezellig.”

Hoe werkt de site?

“Iedereen kan gratis lid worden van VirtuaGym. Na inschrijving doe je eerst de Fittest om een idee te krijgen van je fitheid. De score wordt vertaald in je eigen Virtua-Leeftijd; hoe slechter het met je is gesteld, des te ouder je bent en visa versa. Vervolgens kun je een Fitplan op maat laten aanmaken dat aansluit bij je persoonlijke doelen en je voortgang bijhouden in je Fitprofiel.

Fit worden op VirtuaGym doe je samen. Het is niet alleen leuker, maar het werkt ook motiverend als je weet dat je vrienden met je meekijken. En met de sport game Heartbeat Master kun je met maximaal 6 spelers tegelijk de strijd aan gaan, terwijl de verbrande calorieën na afloop automatisch verwerkt worden in je Fitkalender. Zo wordt fit worden letterlijk kinderspel.”

[vimeo]https://www.vimeo.com/3803950[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“Vanaf 2 maart 2009 is VirtuaGym online in een gesloten testomgeving en een kleine 120 gebruikers testen momenteel de bestaande functionaliteit. Er wordt op dit moment hard gewerkt om op korte termijn een aantal zaken te implementeren, waaronder voedingsadvies, het online tegen elkaar sporten met de game Heartbeat Master (over twee weken beschikbaar) en de ondersteuning voor diverse Smartphones. Mensen die lid willen worden kunnen zich opgeven op VirtuaGym.com en ontvangen dan een uitnodiging via hun e-mail.”

Wie maakt de site?

“VirtuaGym is een idee van de broers Paul en Hugo Braam, die het concept ontwikkelen samen met een enthousiast team ontwikkelaars en een personal trainer, fysiotherapeut en voedingsconsulente.”

Frankwatching in gesprek met Hugo Braam van VirtuaGym.