Gespot

SoCatchy: De leukste lifestyleproducten

0

Bespaar geld en tijd met SoCatchy, dankzij de Sale Alert en e-Shopper. Geen ongewenste e-mail, maar jouw favoriete producten op eigen verzoek. Zo betaal je nooit teveel en grijp je nergens naast. In gesprek met Anke de Kroon.

Wat is het?

“SoCatchy is een verzamelplatform met producten van vele leuke en unieke webshops onder 1 dak; gemakkelijk, snel en praktisch. Wij maken het mogelijk om makkelijk online producten te vinden en te kopen voor de categorieën fashion, baby(benodigdheden), speelgoed én wonen. Je kan tegelijkertijd zoeken en shoppen voor vrouwen, mannen, kinderen en lifestyle binnen een duidelijke en gebruiksvriendelijke structuur. Er kan gericht gezocht worden op merk, webshop, kleur en prijs binnen het aanbod van vele kleine, maar uiteraard ook vele grote(re) webwinkels. Ervaren fashion stylisten geven advies en inspireren via Shop This Style of de Editor’s Pick.”

Waarom dit initiatief?

“De slechte economie heeft iedereen wel ergens getroffen. Je baan kwijt, hogere lasten, ander huis, minder inkomen… Uitgaven blijven doorgaan, vooral pasgeboren baby’s en opgroeiende kinderen kosten nu eenmaal geld. Besparen is voor veel mensen inmiddels een must geworden. Als jonge zelfstandige onderneemster, online marketing specialist én moeder van twee kleine kinderen, weet ikzelf als geen ander dat tijd en geld hand in hand gaan. Met een drukke agenda of weinig geld is het de kunst om leuke en/of praktische items te kopen, het liefst zo goedkoop mogelijk, maar wel mooie producten, zonder er zelf veel moeite voor te hoeven doen.

Om de kosten te drukken en toch kwalitatieve en/of goede items te kunnen aanschaffen heb ik de, in Nederland unieke, Sale Alert en e-Shopperfeatures ontwikkeld. Deze features heb ik vervolgens gecombineerd in het shopping verzamelplatform van SoCatchy.”

Hoe werkt het?

“De Sale Alert en e-Shopper zijn ideaal voor elke vrouw die veel tijd en geld wil besparen. Je vertelt de e-Shopper waar je aar op zoek bent, door de zoekcriteria te speciferen. De e-Shopper gaat vervolgens gratis voor je op pad. Je bepaalt zelf de frequentie waarbinnen jij jouw favoriete producten ontvangt per e-mail. Om als eerste op de hoogte te zijn wanneer één of meer van jouw favoriete producten, merken, et cetera, in de aanbieding komen, kan je een persoonlijke Sale Alert inschakelen. Ook hierbij bepaal jijzelf de frequentie waarbinnen je jouw favoriete producten ontvangt per e-mail.

Vanaf nu bieden we elke week een Top40 van producten aan binnen een bepaald thema. Het eerste thema begint officieel vandaag en is ‘Fairtrade’. De producten worden verkocht door leuke kleine webwinkels (die zelf niet snel gevonden worden).”

 

Wat zijn de facts?

“SoCatchy is op recent live gegaan en we richten ons in de komende periode met name op de marketing om de bezoekers aantallen verder te laten stijgen. Hierbij zullen we met name gebruik maken van social media, zoals Twitter en Facebook. Ons businessmodel is gebaseerd op het affiliate marketingmodel. Daarnaast bieden wij echter ook (kleine) webwinkels alternatieve mogelijkheden om hun producten en webwinkel via ons platform te promoten. Het wordt vanaf week 12 (21 maart 2011) voor kleinere webwinkels mogelijk om zelf producten aan onze database toe te voegen & te beheren. Zo krijgen ook kleine webwinkels (bijvoorbeeld met maar 5, 10, 50 of 100 producten) de mogelijkheid tot meer exposure. Zij werken vaak met een bescheiden budget en lang niet allemaal met behulp van een affiliate netwerk. Onze uitdagingen voor de komende tijd zijn het vergroten van de bezoekersaantallen en het verder uitrollen van ons verdienmodel.”

Wie is betrokken?

“
Ik (Anke de Kroon) heb SoCatchy samen met mijn businesspartner Merijn Horck opgezet. We hebben inmiddels al meer dan 150 kleine- tot middelgrote webwinkels aangesloten op ons platform en we breiden dit aantal continu verder uit. Daarnaast richten we ons specifiek op kleine unieke webwinkels en bieden verschillende opties om hun producten te promoten via de unieke Top40. Webwinkels kunnen zichzelf via onze website uiteraard ook aanmelden voor ons platform.”