Gespot

Sprowd: Wereldwijd Crowdfunding concept

0

Sprowd is een website voor crowdfunding wereldwijd. Iedereen ter wereld kan pitchen en investeren op deze website, zonder financieel limiet. Sprowd wil dromen waarmaken en beginnende ondernemers een zetje in de rug geven. Thijs Geerdink, betrokken bij de ontwikkeling van de website, vertelt.

Wat is Sprowd?

Sprowd is een nieuw wereldwijd crowdfunding-concept. Op dit moment zijn we bezig om onze eigen investering aan te trekken. Het is vanaf nu mogelijk voor mensen om te investeren in Sprowd. Dit begint al vanaf € 10. Door te investeren word je deelgenoot van onze droom, denk je mee in de doorontwikkeling van het Sprowd concept en profiteer je financieel mee in toekomstige successen van het platform. Door te nu investeren in Sprowd kan je op lange termijn flink cashen.”

Waarom dit initiatief?

“We zijn Sprowd gestart omdat we, ook door eigen ervaring, zien en merken dat het enorm lastig is al startend ondernemer een investering te krijgen. Daarnaast zien we dat de bestaande crowdfunding-sites niet verder gaan dan het bieden van een incentive voor een investering. Het principe achter een website als Kickstarter is: doneer aan mijn project en krijg het product eenmalig gratis thuis gestuurd. Dit is leuk, maar niet helemaal eerlijk in mijn ogen en het gaat al helemaal geen power-to-the-people revolutie op gang brengen. En dat is nou net waarom wij Sprowd zijn begonnen.

Wij willen dat ‘believers’ financieel meeprofiteren in geval van succes. Stel je investeert in mijn pitch, bijvoorbeeld een sushi restaurant, dat een succes wordt. Dan keer ik elk jaar verplicht een geldbedrag aan jou uit. Daarnaast moet iedereen ter wereld kunnen pitchen en investeren via Sprowd. Dit lijkt logisch, maar er is behalve Sprowd nog geen andere partij die dit kan waarmaken. Ook mensen uit derdewereldlanden moeten gewoon hun bedrijfsplannen kunnen pitchen op Sprowd. Verder hanteren we geen financiële limieten.  Wil jij 2 miljard aan investeringen aantrekken om Manchester United over te nemen? Be our guest!

Een idee wordt gedragen door de massa. Stel je nou eens voor dat jouw idee gedragen wordt door duizenden mensen die een financieel belang hebben in het slagen van jouw bedrijf? Door Sprowd gaan bewegingen op gang komen die de wereld nog niet eerder gezien heeft!”

Hoe werkt Sprowd?

“Op dit moment staat er 1 pitch op Sprowd. Dit zijn we zelf. Iedereen kan nu investeren en krijgt daarmee toegang tot de inner circle. Tijdens het investeren wordt er een contract tussen de believer en Sprowd gegenereerd, wat je als believer een financieel recht geeft op een percentage van de toekomstige omzet van Sprowd. In de toekomst zullen er pitches van ondernemers van over de hele wereld op Sprowd staan.”

Wat zijn de facts?

“We zijn nu 2 weken live. De teller van investeringen staat nu al op € 8.130, gedaan door 72 investeerders. De meeste investeerders komen nu nog uit Nederland, maar inmiddels hebben we bijvoorbeeld ook al Amerikaanse, Libanese, Italiaans en Spaanse believers mogen verwelkomen. We bieden onze believers 7% van alles wat we in de toekomst verdienen. Wordt Sprowd de volgende Google? Dan wordt iedereen rijk. Sprowd is wereldwijd de eerste en enige die crowdfunding op deze professionele manier aanpakt en ook echt waar kan maken!”

 

Wie is er betrokken bij Sprowd?

“Om Sprowd wereldwijd uit te kunnen rollen zijn partnerships aangegaan met wereldspelers op het gebied van banking en accounting. Dit hebben we gedaan om onze toekomstige pitchers ook na het verkrijgen van de benodigde investering volledig kunnen ondersteunen. Hierin is Sprowd volledig uniek!”