Gespot

Videeo: Pitchen en beoordelen

0

Pitch je idee via het online videoplatform Videeo en krijg direct reacties – en misschien wel een investeerder.

Wat doet de site?

Videeo is hét online platform waar (startende) ondernemers en investeerders elkaar op een laagdrempelige manier kunnen vinden. Het biedt ondernemers de mogelijkheid een elevator-pitch van hun idee, product of dienst in videovorm te plaatsen. Andere bezoekers kunnen feedback geven op de pitches en deze beoordelen door een zogenaamde spot (waardering) uit te brengen op de betreffende pitch. Investeerders kunnen door het systeem van spotten op een eenvoudige manier zien welke ideeën potentie lijken te hebben en contact opnemen met de ondernemer.”

Waarom deze site?

“Videeo hoopt in de basis mensen met nieuwe, leuke, lucratieve businessideeën en investeerders dichter bij elkaar te brengen. Het ondernemerschap is al een zware uitdaging op zich, waarbij alle hulpmiddelen welkom zijn. Videeo hoopt meer mensen te kunnen motiveren om de eerste stappen van hun idee te realiseren. Er is nog steeds een veel te grote groep mensen die een bepaald netwerk of kapitaal niet bezit en de weg hiernaartoe ook niet weet. Hierdoor verdwijnen er jaarlijks in Nederland duizenden potentiële ideeën in een stoffige bureaulade of prullenbak. Met Videeo streven we ernaar om al deze ideeën een kans te geven groot te worden.”

Hoe werkt de site?

“De website is eenvoudig en overzichtelijk opgezet. Om optimaal gebruik van de website te maken, is even registreren nodig. Er wordt dan automatisch een profielpagina aangemaakt en je kunt reacties plaatsen, private massages naar pitchers sturen en zelf een pitch-video uploaden. Een pitch uploaden gaat via 10 simpele stappen. Vervolgens wordt hier automatisch door het systeem een pitch-pagina aangemaakt met het pitchfilmpje en alle andere informatie die voor een investeerders relevant kan zijn.”

Wat zijn de facts?

“De Videeo website is op 1 mei 2009 officieel gelanceerd en trok de eerste maand al rond de 6000 bezoekers. De bezoekersaantallen lopen samen met de geregistreerde bezoekers snel op. Dat het platform werkt is al op te maken uit het feit dat er inmiddels al drie businessplannen geheel of gedeeltelijk hun investering binnen hebben. Daarnaast komen er lovende woorden van de investeringsmaatschappijen, die vertellen de site elke dag in de gaten te houden en zelfs via notificatie-mails op de hoogte gehouden willen worden, wanneer er nieuwe pitches binnenkomen.”

Wie maakt de site?

“De oprichters zijn Ruud Simons, Peter Moning, Martijn Driessen en ik. Daarnaast heeft investeringsmaatschappij Maxwell Group (o.a. bekend van tv-programma Dragon’s Den) inmiddels een aandeel in het Videeo platform genomen.”

Denise Lappain in gesprek met Jasper van Gils over Videeo.