Gespot

Wellness: Online lifestyle magazine

0

Alles over de wereld van de beauty en ontspanning. Een gesprek met Floris Wyers over Wellness.

Wat doet de site?

“Wellness is het eerste online wellness lifestyle magazine van Nederland. Op de site kun je (dagelijks) nieuws vinden, meedoen aan de winacties, alles op wellness gebied zoeken in het zoek- en vindsysteem (wellness voor thuis, hotels thermen, sauna’s enz enz), tips krijgen van tal van bekende Nederlanders op beauty gebied: (Tom Sebastian RTL), voeding en koken (Mathijs Vrieze RTL) en fitness (Oswin Beingsick TELEGRAAF)”

Waarom deze site?

“De aanleiding is het steeds populairder worden van de wellness branche, mensen kiezen steeds meer voor een ontstress momentje voor zichzelf, gaan vaker naar sauna’s en thermen, maken een reis, kopen een beautyproduct enzovoort. Wellness is natuurlijk een samentrekking van WELLbeing en fitNESS, dus mentaal en lichamelijk lekker in je vel. Wellness werkt preventief en we werken dan ook samen met verzekeraars en we komen zelfs met een wellnesspolis.”

Hoe werkt de site?

“Naast alle tips hebben we toch ook het weer, de dagelijkse horoscoop en een interactieve agenda. Ook is er vanaf 1 november een medisch panel, met een huisarts, psycholoog, tandarts, fysiotherpeut, plastisch chirurg en een dermatoloog. En hebben we regelmatig een beauty bekentenis van een Bekende Nederlander (laatste keer over Micky Hoogendijk). Verder kan je je natuurlijk inschrijven voor de nieuwsbrief, (wellness) foto’s insturen, reageren op alle nieuwsartikelen en video’s bekijken. En nog vele andere zaken waaronder vanaf begin november een uitgebreide webshop.”

Wat zijn de facts?

“We bestaan natuurlijk pas sinds 1 oktober, en als we bijvoorbeeld een (beauty) bekentenis hebben (en die hebben we steeds vaker) loopt het aantal bezoekers zo op naar 7500 op 1 dag. Gemiddeld tussen de 35.000 en 50.000 per maand (nogmaals pas na  2 weken). Businessmodel moet je zoeken in het feit dat bedrijven een (bescheiden) bijdrage betalen om in het zoek en vind gevonden te worden, bannering, video advertising, adverteren in nieuwsbrief, percentages op boekingen en verkoop uit de webshop, en de belangrijkste: advertorials (specials). Maar dus ook samenwerking met en ontwikkeling van verzekeringsproducten zoals de wellnesspolis.”

Wie maakt de site?

“We zitten in Amsterdam en werken voor Wellness nauw samen met ons webburo (Black Orange). Verder doe ik zelf veel natuurlijk zoals een echte ondernemer hoort te doen, en werk ik veel samen met een aantal vaste journalisten en bekende Nederlanders. We hebben 1 dame op kantoor en een student die partttime meewerkt.”