Gespot

Whoopaa: Overzicht in al je sociale netwerken

0

Met Whoopaa integreer en beheer je al je sociale netwerken in een platform. Hier kun je vervolgens naar eigen keuze privé en zakelijk scheiden. In gesprek met Bas Prass, een van de initiatiefnemers.

Wat is het?

“Whoopaa is een wereldwijd online sociaal platform waarbij je jouw huidige sociale netwerken kunt integreren en beheren. Naast de online scheiding tussen privé en zakelijk, heeft Whoopaa één timeline waarin je al je updates kunt ontvangen en beheren. Verder kenmerkt Whoopaa zich door een laagdrempelige maar waterdichte privacybenadering die per identiteit apart is in te stellen.  Whoopaa is een combinatie van ‘Whoop’, wat in het Engels staat voor ‘vreugdekreet’, ‘aa’ staat voor ‘All activities’. Samen ontstaat het woord Whoopaa, het uitschreeuwen van al je online activiteiten.”

Waarom dit initiatief?

“Whoopaa is ontstaan uit een frustratie behoefte waarbij je online zakelijk en  privé zou moeten kunnen scheiden. Daarnaast wilden we het ‘echte leven’ nauwer aan laten sluiten bij je online activiteiten. Naast de online scheiding tussen privé en zakelijk, heeft Whoopaa één timeline waarin je al je updates kunt ontvangen en beheren. Verder kenmerkt Whoopaa zich door een laagdrempelige maar waterdichte privacybenadering die per identiteit apart is in te stellen.”

Hoe werkt het?

“Als gebruiker heb je op Whoopaa de mogelijkheid om door middel van een installwizard zowel een privé als een zakelijk account aan te maken. Vervolgens helpt Whoopaa de gebruiker bij het koppelen van de bestaande sociale netwerken Facebook, LinkedIn en Twitter. Daarna heb je de mogelijkheid om op één platform privé en zakelijk te scheiden en letterlijk tussen deze twee te switchen met behulp van een knop rechts bovenin de website. De gebruiker heeft nu vanuit één dashboard de controle over Whoopaa en alle gekoppelde sociale netwerken en kan scheiden tussen de identiteiten, privé en zakelijk.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn gisteren gelanceerd, dus hebben hier nog weinig over te zeggen. Wel hebben we een private BETA gedaan in aanloop naar de lancering met 500 internationale gebruikers.”

Wie is betrokken?

Whoopaa bestaat uit een team van acht man. Whoopaa is een teamgestuurd bedrijf, waarbij iedereen werkt vanuit zijn verantwoordelijkheden en taken. Beslissingen gaan in overleg waarbij de input van iedereen gelijkwaardig is.”