Gespot

Skype widget: Video Cards with Skype

0

Stuur een video kerstkaart vanaf je webcam

Wat doet de widget?
“De widget biedt mensen de mogelijkheid om met een webcam en internetverbinding in drie eenvoudige stappen een video kerstkaart naar vrienden en familie sturen. Dit kan zowel via de Facebook applicatie (zie afbeelding hieronder, red.) als de stand alone versie. Het is ook mogelijk om de video op blogs te embedden.”

Waarom deze widget?
“Het Skype team wilde laten zien hoe je video online kunt gebruiken om te communiceren, of je nou Skype gebruikt of niet. We merkten dat mensen compleet anders communiceren op Facebook – het is niet gelijktijdig, het is vermakelijk en bovenal erg sociaal. Wij wilden iets maken wat dit gedrag en de community kan ondersteunen. Uiteraard vinden wij nog steeds dat ‘video calling’ met Skype de beste oplossing is, maar deze widget is een mooie introductie voor mensen die nog geen video en/of webcam gebruiken wanneer zij online communiceren.”

Hoe werkt de widget?
“Je kunt de widget toevoegen aan je Facebook profiel via de volgende link: Video Cards with Skype. Voor mensen die geen Facebook hebben is er een zelfstandige versie Skypevideocards (zie afbeelding hieronder, red.) beschikbaar. Om van deze beide varianten gebruik te maken heb je dus geen Skype registratie nodig.

De widget werkt heel eenvoudig: Je kiest de kaart, je neemt de boodschap op via je webcam en vervolgens kies je naar welke vrienden je de video kaart wilt sturen.”


Wat zijn de facts van de widget?

“De widget is nog maar net live gegaan (17 december 2008), dus er zijn helaas nog geen concrete gegevens over de campagne.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“De widget is gemaakt door Techlightenment – een social media applicatie ontwerpbureau uit Londen. Voor meer informatie kun je ook op de Skype blog terecht: Send Video Cards with Skype.”

Frankwatching in gesprek met Daan Jansonius van We Are Social