Gespot

Wining&Dining: Culinair magazine op je iPad

0

Het complete herfstnummer van Wining&Dining, hét tijdschrift voor fijnproevers, lees je nu snel, makkelijk, digitaal op je iPad. Dit nummer staat vol met recepten voor seizoensgerechten voorzien van bijhorende wijnadviezen, inspirerende reportages en interviews. In gesprek met uitgever Joost Broeren over dit nieuwe tabletmagazine.

Wat is het?

“Het is de complete, digitale, voor de iPad geoptimaliseerde versie van de meest recente editie van Wining&Dining. In ieder nummer staan overheerlijke seizoensgerechten voorzien van uitgekiende wijnadviezen, inspirerende reportages over de mooiste culinaire producten en interessante interviews met chef-koks, kookboeken schrijvers en andere foodies.”

Waarom dit initiatief?

“Met de komst van de iPad is een nieuw tijdperk aangebroken voor de distributie van tijdschriften. Met behulp van MagZine.nu kan Wining&Dining inspelen op deze trend. Uniek aan dit initiatief is dat de digitale versie voor een actieprijs van € 0,99 wordt aangeboden, terwijl het tijdschrift in de winkel €5,50 kost. Wij zijn namelijk van mening dat consumenten meer gewend zijn aan het betalen van bedragen kleiner dan €1 vanwege iTunes, App Store.”

 

Hoe werkt het?

“MagZine.nu is een nieuw distributiekanaal voor e-magazines, Wining&Dining maakt van dit kanaal gebruik. De MagZine.nu app biedt de consument een natuurlijke manier van digitaal lezen. Door het tijdschrift bladeren gaat intuïtief via een navigatiebalk met thumbnails; kleine afbeeldingen van iedere pagina. Bovendien onthoudt de applicatie waar de lezer is gebleven. MagZine.nu kent een gemakkelijk en veilig betalingssysteem. De gekochte tijdschriften worden overzichtelijk opgeslagen in de app.”

Wat zijn de facts?

“Tot op heden zijn er enkele tientallen exemplaren van Wining&Dining voor de iPad verkocht.”

Wie is betrokken?

“Ikzelf als uitgever van Wining&Dining en initiatiefnemer Wob ten Hoeve van MagZine.nu zijn betrokken bij het proces.”