Gespot

Yellow Walnut: Deel diensten & kennis met andere ondernemers

0

Yellow Walnut maakt verschillende ondernemersdiensten die voorheen alleen toegankelijk waren voor corporates ook beschikbaar voor het MKB en startup’s. Dit door ze online te brengen en ondernemers de diensten te laten delen. Annette Wassenaar, mede-oprichter van Yellow Walnut, vertelt.

Wat is het?

"Yellow Walnut is een online platform van en voor ondernemers waarmee zij diensten, expertise en kennis met elkaar kunnen delen. Op deze manier kunnen ze de kans op groei en succes in ondernemerschap vergroten. Yellow Walnut biedt ondernemers onder andere de mogelijkheid om met elkaar een team van huisjuristen te delen, online interactieve trainingen te volgen, ervaren ondernemers online als coach in te schakelen, ondernemers vanuit hun expertise te laten sparren en online een sales pitch met andere ondernemers te delen."

Waarom dit initiatief?

"Ondernemen is leuk en goed voor Nederland. Belangrijke diensten zijn echter vaak alleen toegankelijk voor corporates. Wij geloven dat deze diensten beschikbaar moeten zijn voor álle ondernemers zodat de kans op groei en succes in het ondernemerschap wordt vergroot. Wij doorbreken daarom de traditionele manier van dienst verlenen door diensten online beschikbaar te maken, vanuit de kracht van het samen doen, het samen delen en het samen ontwikkelen. Daardoor kan het betaalbaarder en soms gratis. Samen slimmer ondernemen."

Hoe werkt het?

"Ondernemers kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven bij Yellow Walnut. Daarmee krijgen zij direct toegang tot een aantal gratis online services en tools. Na inschrijving kunnen ze profiteren van gedeelde en dus betaalbare online services van Yellow Walnut."

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Yellow Walnut is primair gericht op ondernemers met nul tot en met twintig man in dienst. Het platform is op dinsdag 14 mei gelanceerd. In het afgelopen 6 maanden hebben meer dan 150 ondernemers in een besloten testomgeving al gebruik gemaakt van de diensten. De feedback daarop was heel positief. Dat is ook terug te vinden in de video-referenties die ondernemers op de site maken.

Aan het einde van het eerste jaar willen we zo’n 5000 ondernemers hebben geholpen. Daarbij blijven we nieuwe diensten ontwikkelen, om het steeds beter mogelijk te maken voor ondernemers om kennis en diensten online met elkaar te delen."

Wie is er bij betrokken?

"Yellow Walnut is een initiatief van ervaren ondernemers Adriaan van Loon en mijzelf, Annette Wassenaar. Vanuit onze passie voor ondernemerschap willen we MKB-ers en startups helpen om verder te groeien. Op het moment van lancering waren er al meer dan 150 ondernemers betrokken bij het opzetten, testen en leveren van kennis en diensten aan Yellow Walnut. Yellow Walnut wordt daarnaast ook gesteund door vooraanstaande ondernemers."