Gespot

TwitterFeeds: Alle belangrijke accounts op een rij

0

Via Twitterfeeds kun je verschillende accounts met specifieke informatie gemakkelijk volgen.

Wat doet de site?

“Op TwitterFeeds staat een overzicht met ruim 150 speciale Twitter accounts die elk specifieke informatie publiceren. Bijvoorbeeld de actuele beurskoersen, de kijkcijfers, de politieke barometer, het weer en de headlines van de meest populaire teletekstpagina’s. Gebruikers van Twitter hoeven alleen maar de accounts van hun keuze te volgen om de informatie gratis te ontvangen.”

Waarom deze site?

“Het idee is ontstaan toen we zagen dat Twitter steeds vaker ook als informatiekanaal gebruikt wordt. Eerst was Twitter nog een medium om met elkaar te ‘babbelen’. Maar tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen Twitter ook als hun informatiebron. Daarom zijn accounts zoals die van CNN enorm populair geworden. Maar denk ook aan het Frankwatching Twitter account, dat vele duizenden volgers heeft. We bedachten het idee om naast nieuws ook ander informatie via de API van Twitter te gaan publiceren.”

Hoe werkt de site?

“De site werkt heel simpel: bezoekers zoeken op TwitterFeeds een Twitter account dat interessante informatie publiceert, klikken naar dat account op Twitter en drukken op ‘follow’ om de informatie voortaan te ontvangen.”

Wat zijn de facts?

“De site is op 23 april 2009 gestart. Gemiddeld ontvangen we 150 bezoekers per dag op de site. Het aantal volgers (gemeten over alle accounts) groeit met 150 tot 200 per dag. Dat is boven onze verwachting. Er zit een goede stijging in. We merken wel dat de Twitter accounts met koersen van individuele aandelen ruim achter blijven. Daar hadden we meer van verwacht. Het best presterende ‘financiële’ account is de koers van de AEX. Die wordt door 75 mensen gevolgd.

De site levert geen inkomsten op. Wellicht dat dit in de toekomst verandert, maar dat is zeker ook afhankelijk van Twitter. Als zij bijvoorbeeld advertenties gaan vertonen en een deel van de inkomsten met de eigenaar van een Twitter account delen.”

Wie maakt de site?

“De site is een idee van mij. Een programmeur heeft de koppeling gebouwd tussen verschillende bronnen van data (websites) en Twitter. Daartoe wordt gebruik gemaakt van de Twitter API. Op korte termijn lanceren we nog enkele nieuwe accounts die ook leuke informatie via Twitter zullen verspreiden. Daarnaast voegen we sinds kort ook Twitter accounts van derden toe om zo een completer overzicht te bieden.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Jeroen Bertrams over TwitterFeeds.