Gespot

Groepsrekening: Weet hoeveel iedereen moet betalen

0

Een cadeau met een groep kopen, wordt nu nog gemakkelijker. Een gesprek met Hedda Magnus over Groepsrekening.

Wat doet de site?

“Op Groepsrekening kun je eenvoudig, eerlijk en efficiënt de financiën van een groep bijhouden. Wanneer je uitgaven doet of activiteiten onderneemt met vrienden, familie, collega’s, huisgenoten of je sportteam, biedt deze site de ideale mogelijkheid om alle betalingen te verrekenen. Twee of dertig leden, wel of niet iedereen aanwezig, Groepsrekening is de oplossing: flexibel, begrijpelijk, praktisch én gratis.”

Waarom deze site?

“Binnen de groepen waarvan we zelf deel uitmaken wordt natuurlijk regelmatig geld uitgegeven: een avondje stappen, een cadeau voor een jarige, boodschappen voor een etentje of samen op vakantie. Achteraf is het vaak lastig om uit te rekenen hoeveel iedereen nog van elkaar krijgt. Met Groepsrekening hoef je degene met de wiskundeknobbel daarmee niet meer op te zadelen. Je weet dat het geld dat je hebt betaald eerlijk wordt verrekend met wat anderen voor jou hebben voorgeschoten.”

Hoe werkt de site?

“Op de site kan je de leden van de groep invoeren, die vervolgens automatisch hun inloggegevens ontvangen. Wanneer je iets hebt betaald, voer je het zelf in. Bij iedere invoer kan je bij je groepsgenoten hun aandeel aangeven. Wanneer iemand er niet bij was, hoeft die groepsgenoot ook niets te betalen. De groepsgenoten die wel meebetalen, krijgen automatisch een mailtje met daarin hun nieuwe saldo.

Op de groepspagina staat een overzicht van alle groepsleden met hun eigen actuele saldo. Sommige groepsleden staan in de plus en sommigen in de min, ieders saldo schommelt het hele jaar door. Dit idee bestond al voor studentenhuizen maar is nu uitgebreider, professioneler en geschikt voor elk soort groep. Groepsrekening richt zich erop om dit concept te verfijnen. Zo kunnen groepen bijvoorbeeld naast onderlinge betalingen, ervoor kiezen om het beheer van een gezamenlijke bankrekening of contante kas aan de site te koppelen.”

Wat zijn de facts?

“Groepsrekening is net gelanceerd. Er is al veel aandacht voor de website en we zijn zeer tevreden over de eerste resultaten. Het is leuk om een website te maken, maar het wordt pas echt leuk als er veel mensen gebruik van maken. We bieden deze website gratis aan, zodat het voor alle groepen in Nederland beschikbaar is. We wisten dat we een goed en innovatief concept hadden, we hebben het nauwkeurig uitgewerkt en uitgebreid getest. Het is prachtig om te zien dat dat nu bevestigd wordt door de gebruikers.”

Wie maakt de site?

“Wij zijn een docent wiskunde op een middelbare school en een softwareontwikkelaar. Vorig jaar zijn we getrouwd, we wonen in Utrecht en hebben Groepsrekening samen in onze vrije tijd ontwikkeld.”