Gespot

Kwekker: De Nederlandse Twittervariant

0

Kwekken en shouten. Een gesprek met Zohra Boelhouwers over Kwekker.

Wat doet de site?

“
Kwekker is een Nederlandstalig microblog met ‘Twitter-functionaliteit’. Op Kwekker kan geshout worden in berichten van 300 tekens. Dit hebben wij gedaan omdat in mijn persoonlijke ervaringen, tweets en privemessages van 140 tekens te weinig waren om precies te zeggen wat ik wilde. Het is een middenweg tussen bloggen en microbloggen in feite, bedoeld voor mensen die geen  lappen tekst willen intikken maar toch op beknopte wijze iets te vertellen hebben.
 ”

Waarom deze site?

“Het idee  voor Kwekker is onlangs ontstaan uit persoonlijke frustratie, doordat ik dagelijks werd geconfronteerd met buitenlandse followers en ik in het Nederlands Twitter. Dat is dus geheel zinloos aangezien ik alleen in het Nederlands tweet en mijn doelgroep dus ook zoek in Nederland. Aan buitenlandse followers heb ik dus niets en ik geloof dat met mij er vele andere zijn die dat ook zo voelen!.

Vooralsnog is Kwekker voor mij een hobby, waarvan ik hoop dat het zal uitgroeien tot iets groots en het een dienst zal worden die veel Nederlanders dagelijks  willen gebruiken. De dienst kan gebruikt worden door ‘Jan met de Pet’ die graag ervaringen uit het dagelijks leven deelt, maar net als op Twitter kan het evengoed gebruikt worden voor marketing-activiteiten door bedrijven en organisaties.

Hoe werkt de site?

“Kwekker werkt eigenlijk hetzelfde als Twitter, alleen kunnen je berichten 300 tekens bevatten. Wanneer jij een ‘tweet’ verzend ontvangen jouw abonnees (followers) daarvan een e-mailnotificatie. Dit kan handig zijn als je een bepaalde dienst of persoon volgt en echt op de hoogte wil blijven van het verloop van een bepaald onderwerp of thema. Je kunt er ook voor kiezen deze e-mailnotificaties uit te zetten. In dit geval is  ‘Thwirl’ een handige desktop applicatie waarmee je je updates van Twitter en Kwekker kunt bijhouden.

Je kunt jouw persoonlijke pagina op stylen en bepaalde delen van je profiel een transparante achtergrond geven, zodat via je achtergrond je eigen huisstijl zichtbaar is. Ook is er meer ruimte voor profielinformatie, deze bijna onbeperkt.

Locaties kunnen worden ‘ge-geotagged’ dus als je een adres intikt onder jouw shout bij ‘locatie’ , bijv. Kalverstraat, Amsterdam, dan zal hiervan een kaart gemaakt worden via Yahoo Maps. Als je de locatie aanklikt die in je shout verschijnt zie je hiervan de locatie op een plattegrond. Voor meer uitleg over Kwekker heb ik een speciale supportcommunity opgezet.
”

 

Wat zijn de facts?

“De leden die er nu al zijn, zijn erg enthousiast over het systeem. Het enige probleem is dat wij op dit moment nog maar rond de 46 leden hangen, maar dit komt doordat er nog niet veel reclame is gemaakt en weinig mensen nog afweten van het bestaan van Kwekker. Er wordt ook nog wat gesleuteld aan het uiterlijk van de site en het geheel moet er nog wat beter gaan uitzien.”

Wie maakt de site?

Kwekker wordt gerund door één persoon op dit moment, en dat ben ik, Zohra en ik ben 38 jaar.”