Gespot

Worksnug Pro: De beste mobiele werkplekken

0

Op welke plekken in de stad kun je het beste werken? Een gesprek met Richard Leyland over de Worksnug Pro app.

Wat doet de applicatie?

“Worksnug Pro is een augmented reality iPhone app (applicatie) om mobiele werkers naar de beste werkplekken in wereldsteden te leiden. De app is in Nederland beschikbaar in: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden.

Het is – alhoewel er een bloeiende en snel ontwikkelende industrie van mobiele, locatie gebaseerde applicaties bestaat – ’s werelds enige instrument om mobiele werkplekken zoals cafés, koffiesalons en mobiele werkcentra te reviewen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een betaald reviewteam en de groep mobiele werkers die zich eenvoudig kunnen aanmelden via Worksnug en beginnen met recenseren. De recensenten van het WorkSnug-team hebben als nomaden de straten afgestruind om de beste mobiele werkplekken te vinden.”

Waarom deze applicatie?

“Ik ga de laatste twee jaar als mobiele werker door het leven en merkte dat de romantiek van een mobiele cultuur – waarbij je overal kunt werken – werd verstoord door de werkelijkheid: een lawaaierige omgeving, dure WiFi, slechte stroomvoorziening, slechte koffie en ga zo maar door. Het idee werd geboren om goede mobiele werkplekken in kaart te brengen. De applicatie is ontwikkeld met behulp van een team van ontwikkelaars in Londen en Pakistan.”

Hoe werkt de applicatie?

“De mobiele applicatie maakt gebruik van het kompas, camera en GPS in de iPhone 3GS en 4 om de gebruiker te lokaliseren en de dichtstbijzijnde en beste werkplekken te tonen. Je houdt gewoon de telefoon omhoog en augmented reality doet de rest. Oudere iPhone-modellen zonder kompas (2G en 3G, plus de iPod Touch) gebruiken alleen een kaart. Wanneer je een mogelijke werkruimte hebt gevonden, raak je het pictogram aan op het overzicht en dan wordt een recensie zichtbaar van de werkplek. Hier kun je zien wat de recensenten denken van de plek (ratings voor de stroomvoorziening, WiFi-connectiviteit, sfeer enz.) en ook gebruik maken van de Plantronics decibelmeter om het werkelijke geluidsniveau in de ruimte te meten.
Uit onderzoek van WorkSnug en op basis van feedback van gebruikers blijkt namelijk dat geluidshinder als de belangrijkste factor wordt gezien die productief mobiel werken in steden in de weg staat. Je kunt met de decibelmeter op elke WorkSnug werkplek nauwkeurig geluidsoverlast meten. Deze metingen kun je vervolgens naar de centrale database sturen. Hiermee bouwt WorkSnug een geschiedenis op met gegevens omtrent geluidsniveaus. Een locatie kiezen die het beste past bij je voorkeur wordt hierdoor vereenvoudigd. Tenslotte kan je gebruik maken van de mapfunctie. Er wordt een kaart getoond die je leidt van de plek waar je staat naar de uitgekozen werkplek.

Worksnug werkt nu ook samen Skype om het aantal mogelijke werkplekken nog verder uit te breiden. Gebruikers kunnen via Worksnug’s innovatieve Augmented Reality tool of door in te loggen op onze website makkelijk Skype Access-locaties vinden. Via Skype Access kunnen Skype-gebruikers snel en toegang krijgen tot internet en contant betalen door hun Skype-tegoed als betaalmiddel te gebruiken.”

Wat zijn de facts?

“Sinds februari 2010 heeft WorkSnug zijn gebied meer dan verdubbeld. Het bedrijf biedt zijn dienst aan in twintig van ’s werelds grootste steden waaronder Amsterdam, Brussel, Londen, Barcelona, Madrid, Berlijn, Parijs, New York en San Francisco, en is beschikbaar in bijna elke stad ter wereld. De WorkSnug app is gratis, net als de website.”

Wie maakt de applicatie?

Worksnug werkt samen met technologiebedrijven, zoals Plantronics en Skype.”