Gespot

Selectmeme: Online markeerstift

0


Selectmeme
is een online markeerstift. Met deze handige hulp highlight je stukken tekst net zoals je in een boek doet. De gemarkeerde stukken worden vervolgens bewaard en kun je ook makkelijk met anderen delen. In gesprek met Dennis Hettema over deze widget.

Wat is het?

“Met Selectmeme kun je stukken tekst op het web markeren. De selectie wordt voor je bewaard voor toekomstige referentie en gedeeld op de site. Dit zijn de basis functies van onze eerste versie, het is de bedoeling om samen met de community een overzicht te bouwen van de highlights op het web.”

Waarom dit initiatief?

“Ik kwam op het idee door mijn Kindle, ik zat een boek te lezen en zag een highlight die ik niet zelf gemaakt had. Toen bleek dat zeventien anderen dat stuk tekst hadden gemarkeerd waardoor de Kindle dacht dat ik het dan ook wel interessant zou vinden. Dat klopte en zo kwam ik op het idee.

Met Selectmeme richten we ons zeer specifiek op een functie: het highlighten. We hebben geen mogelijkheid voor opinies, daar zijn andere services veel beter in. Bij ons gaat het om de tekst en de auteur, vandaar dat we ‘highlights are compliments’ zeggen.”

Hoe werkt het?

“Om de highlights te kunnen maken moet je onze browser plugin installeren of een blog bezoeken dat onze widget gebruikt. Installeer de plugin, selecteer tekst en klik highlight. ”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn pas sinds een week officieel bezig maar we zien dat het gebruik groeit. We doen een paar honderd highlights per dag en krijgen positieve reacties. Vooralsnog ben ik niet tevreden met onze sociale integratie maar dat is een kwestie van tijdsgebrek. Voor versie 2.0, die hopelijk binnen een maand uit komt, zullen we meer community features zoals leaderboards en following introduceren.

Over het business model, zijn we nog niet over uit. We hopen een daadwerkelijke waarde voor onze community te creëren, als dat zo blijkt te zijn dan gaan we met het business model stoeien.”

Wie is betrokken?

“Ik heb Selectmeme samen met mijn partner Mats Bergsten (Hettema & Bergsten) ontwikkeld. De lead developer voor dit project heet Giju Eldhose en onze designer Ross Malpass.”