Holland Layer: Toeristische info in 9 talen

Informatie over NBTC17.000 locaties op je smartphone. Een gesprek met Charel van Dam, manager Online Marketing bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, over Holland Layer.

Wat doet de widget?

“Met de Holland Layer kan de binnen- en buitenlandse bezoeker toeristische informatie van zo’n 17.000 locaties en bezienswaardigheden raadplegen in negen talen. Het NBTC biedt de moderne toerist hiermee de mogelijkheid om op een innovatieve en bijzondere manier toeristische informatie tot zich te nemen.

Still-vanGogh

Een toerist met een smartphone en de Layar-applicatie kan in de Holland Layer alle interessante bezienswaardigheden in de buurt van de plek waar hij of zij staat, tevoorschijn halen. Als de toerist bijvoorbeeld op het Museumplein in Amsterdam staat en zijn toestel met de Holland Layer voor zich houdt, komen de bezienswaardigheden in de buurt vanzelf op het scherm te voorschijn. Ook kan gemakkelijk meer informatie worden opgevraagd en zie je richtingaanwijzingen naar de plek.”

Still-Filmmuseum

Waarom deze widget?

“Het gebruik van internet en het aantal smartphones blijft toenemen, met name onder een aantal belangrijke doelgroepen van het NBTC. De mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt bij het zoeken naar toeristische informatie. Door de Holland Layer te introduceren maken wij dit voor onze doelgroep makkelijker toegankelijk. De (internationale) bezoeker kan alle relevante toeristische informatie in zijn of haar omgeving in een handomdraai vinden en zo Nederland op een nieuwe manier ontdekken.”

Hoe werkt de widget?

“Download eerst de Layar applicatie via de App store of Android Market en zoek vervolgens binnen Layar naar de Holland Layer.”

Wat zijn de facts?

“De facts zijn nog niet bekend, omdat de Holland Layer nog maar een paar dagen geleden gelanceerd is.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“De Holland Layer is ontwikkeld door Roy Meister (Technical Consultant) van Triple IT in samenwerking met het Natasja Fortuin (Projectmanager Online Marketing) van het NBTC. Triple IT zit in Alkmaar. Het NBTC zit in Leidschendam.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. Blij dat het NBTC beweegt! Ik zie deze app alleen als een soort “zoek in de catalogus versie”, krijg evenementen die niet gekoppelt lijken te zij aan een datum, dus ik vraag me af of er wel dynamiek inzit. Verder zou het leuk zijn om te zien of er twitteraars in de buurt van mijn locatie zijn die me (toeristisch) op weg kunnen helpen. Ook touristische routes mis ik….ben benieuwd naar het vervolg, nuttige eerste stap, maar kan beter :-))

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!