PageCtrl: Eenvoudig Facebook fanpages maken

Supereenvoudig subpages maken in Facebook zoals alle grote merken? Vanaf nu is er PageCtrl: de krachtigste page-generator die er bestaat! Uiteraard geoptimaliseerd voor de nieuwe Timeline in Facebook. Mike en Dennis van Rijswijk, broers en initiatiefnemers van PageCtrl, vertellen.

Wat is PageCtrl?

“PageCtrl is een tool voor zowel beginnende als gevorderde Facebookgebruikers die fanpages beheren. Bedrijven van klein tot groot, designers, kunstenaars, politici, musici, voetballers, verenigingen, werkelijk iedereen kan nu subpages maken zonder enige tussenkomst van ICT-specialisten. Dit is mogelijk zonder hoge kosten te maken en door simpelweg in te loggen met je eigen Facebookaccount.”

Waarom dit initiatief?

“Door eigen ervaringen bij het inrichten en opzetten van Facebook fanpages voor bedrijven en het volgen van vele trainingen hebben we een duidelijke mening kunnen vormen over het ontwikkelen van Facebook fanpages. Onze conclusie: dit moet simpeler, sneller en gemakkelijker kunnen! Dat is ons gelukt met behulp van PageCtrl en dit is nog maar het begin. In de komende releases zal er aandacht besteed worden aan verschillende modules zoals de “like-gate”, “fan-gate”, “coupon-gate” en nog veel meer.”

Hoe werkt PageCtrl?

“Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen met je Facebookaccount op de website van PageCtrl. Na het inloggen kun je als gebruiker direct starten met het creëren van je subpage met behulp van de unieke PageDesigner. Deze zorgt er door het eenvoudige systeem voor dat echt iedereen nu een fanpage kan maken en onderhouden. Met deze PageDesigner is het mogelijk om eigen images te uploaden, tekstboxen te plaatsen in verschillende lettertypes, standaardiconen en elementen uit de meegeleverde bibliotheek in te voegen en hyperlinks toe te wijzen aan teksten en elementen. Voordat je de subpage gaat publiceren heb je nog de mogelijkheid om te controleren of alles goed op zijn plek staat. Als je klaar bent met het opmaken en controleren van je subpage sla je deze gewoon op in PageCtrl en binnen enkele seconden staat je nieuwste subpage live op Facebook.”

Wat zijn de facts?

“Vanaf vandaag, 9 maart 2012, is PageCtrl bereikbaar voor de hele wereld. Met behulp van de krachtige en makkelijk te gebruiken PageDesigner wordt het opmaken van Facebook fanpages heel eenvoudig. Daarnaast is het mogelijk meerdere fanpages op 1 plek te beheren. Iedereen die een Facebookaccount heeft kan gebruik maken van PageCtrl, want het beheren van één fanpage met bijbehorende subpage is helemaal gratis. Gebruikers die meerdere fanpages willen beheren vinden op de website meer informatie over de mogelijkheden en prijzen. PageCtrl heeft hiervoor meer dan 80 betaalmogelijkheden in meer dan 50 landen.”

Wie is er betrokken bij PageCtrl?

PageCtrl is een gezamenlijk initiatief van ons, Dennis en Mike van Rijswijk. Meer dan 30 ambassadeurs hebben meegewerkt aan de app, door te testen en hun feedback te gegeven tijdens de ontwikkeling. Uit hun reacties bleek dat zij de app eenvoudig, duidelijk en simpel vonden werken.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Leek me wel interessant, maar is blijkbaar enkel voor mensen met Flash? Chat ondersteuning werkt ook niet. Jammer voor Mac gebruikers…

 2. Als Mac-gebruiker kan ik uit ervaring zeggen dat PageCtrl in ieder geval prima werkt op OS Lion. Ik heb nu al een paar te gekke pagina’s kunnen maken! Waarschijnlijk hebben alleen gebruikers van OS (Snow)Leopard een kleine hobbel te nemen door Flash even te updaten.
  Met PageCtrl heb ik weer een doos vol met nieuwe ideeën erbij gekregen. Ben heel benieuwd naar de verdere uitbreidingen.

  1. ik ben benieuwd naar jouw fanpages, zou ik mogen weten welke? Dan ga ik even kijken of het iets voor mijn bedrijf is. Dank je wel en groetjes, Brenda

 3. Ziet er erg interessant uit. Maar als ik de verkeerde fanpage heb gekozen die ik wil koppelen aan het account, hoe dekoppel ik die weer?

 4. Dennis van Rijswijk |

  Hoi Robert,

  Als je een Free account hebt kun je het beste je account even verwijderen en dan opnieuw aanmelden. Je kunt dan een opnieuw een pagina selecteren die je wilt gaan gebruiken. Bij het verwijderen van je account wordt ook de eventuele opgemaakte subpage verwijderd.

 5. Kun je er ook een coverfoto mee opmaken of alleen subpages? Ik kan niets vinden over de coverfoto namelijk!

 6. Handig deze tool, gebruiksvriendelijk. Ik ben al fan!

 7. Dennis van Rijswijk |

  De functie voor het opmaken van de Cover foto is in de maak 😉 Zodra die functie klaar is zullen we dit communiceren via onze facebook pagina of Twitter.

 8. In deze tijd nog een flash applicatie uit brengen getuigd inderdaad van een knap staaltje struisvogel taktiek.

 9. Dennis van Rijswijk |

  Op 30-3-2012 heeft PageCtrl een uitgebreide update gekregen. De onderstaande functies zijn toegevoegd:

  – Cover opmaken en direct uploaden
  – YouTube videos toevoegen
  – Social media buttons toevoegen
  – Handige image crop tool
  – Reclamebanners zijn verwijderd op de Free account paginas

 10. Ik vind het een goed concept. Wie weet straks te verrijken met live video contact……. uiteraard met 4Webcom 😉 Succes!

 11. Peter van Neer |

  Werkt helaas echt niet op OSX 10.7.3. Ik krijg een wit ‘flashend’ (hoe toepasselijk) scherm te zien. En ja, de nieuwste OS en Flash updates zijn geinstalleerd… Flash??

 12. Dennis van Rijswijk |

  Gelukkig zijn er al vele honderden Mac gebruikers die zonder problemen PageCtrl gebruiken. Ik begrijp ook niet helemaal waarom het bij sommige Mac gebruikers, en ook bij windows gebruikers, het niet altijd vlekkeloos werkt. Er zijn zoveel factoren waar het fout kan gaan.

  Ik zou zeggen geef ons wat feedback 😉

 13. Peter van Neer |

  Mensen, ik zou zeggen, probeer http://www.pagemodo.com eens. Doet hetzelfde, werkt super op (mijn) mac, mooie templates en aanzienlijk goedkoper!

 14. Marjo Vlaar |

  Zijn er al enthousiaste gebruikers? Het lijkt me handig om deze tool te gebruiken voor mijn fanpage http://www.facebook.com/gezondheidswijzer

  Beoordelingen van andere gebruikers zouden mij helpen bij mjin keuze…

 15. Dennis van Rijswijk |

  Er is wederom een nieuwe update:

  – Verschillende bugs opgelost
  – Geen maandelijkse kosten meer voor het gebruik
  – Betaal alleen voor de pagina’s die je installeert
  – Nieuwe indeling website homepage

  Neem gerust een kijkje op http://www.pagectrl.nl

 16. Het werkt perfect alleen wil ik het icoontje van de tabblad aanpassen. Hoe moet ik dat doen?

  Nu staat er een afbeedling van computer bij Folder. Ik wil dit aanpassen maar dat lukt mij niet. 111 x 77 moet de afbeelding of gaat dat niet als je een afbeelding van page Ctrl gebruikt!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!