Jullie Jaaroverzicht 2008

0

Ze komen er al weer aan: het eerste jaaroverzicht 2008 was van Mashable, afgelopen zaterdag. Wij geven straks ook zo’n Year in Review, en we nemen daar graag input in mee vanuit de Frankwatching-community. Liefst dingen die buiten “the obvious” liggen, want bijvoorbeeld dat “hyven” nu officieel Nederlands is, was sowieso al een no-brainer. Wat dan wel?

Wij denken, dat Frankwatching een schitterende bron is, maar naast dat we zelf gaan grutten, willen we graag ook de highlights vernemen, die jullie zijn opgevallen. Iedereen kijkt immers met zijn eigen bril, da’s nou juist het leuke.

Begin dit jaar was alles nog behoorlijk Second Life, bijvoorbeeld de Gedichtendag op de verjaardag van Koningin Beatrix. De avatars van Ilja Leonard Pfeijffer en Mark Boog lazen toen een gedicht voor. Unique Selling Point: “In Second Life kan een gedicht dat over een rivier gaat, ook worden voorgelezen bij een rivier. De optredens van de avatars zijn op deze avond zowel op een scherm in Arminius als thuis op de computer te zien.” Wow, maar deze topsensatie was ik al lang weer kwijt.

De eindejaarsklapper voor mij was de doop van het Ambtenaar 2.0-boek afgelopen donderdag, terwijl het NOS Journaal meldde, dat ambtenaren vooral moeten bellen, als ze een besluit nemen over bijvoorbeeld een uitkering of vergunning. Zo’n telefoontje voorkomt fouten en bezwaarschriften, waardoor de rechter minder wordt belast. Daaag 2.0.

Voor Jullie Jaaroverzicht 2008 zoeken wij de highlights in met name de Hollandse webspace. Serieus, geinig, interessant, suf, flops, hits, enfin “the works”. Het staat allemaal opgetekend in de Frankwatching-archieven, maar sommige dingen misschien niet, en hulp bij de selectie is meer dan welkom.