Gespot

Eczeem: Blogs & adviezen over huidproblemen

0

Op internet is veel te vinden over huidproblemen. Eczeem steekt vanaf vandaag in een nieuw jasje. Een redactie voorziet het platform van  persoonlijke artikelen, actualiteit en vooral informatieve tips en adviezen op het gebied van huidproblemen. Lenneke Briët, Social media-consultant bij Fortress Social Branding, vertelt.

Wat is het?

"Nederland kent maar liefst twee miljoen mensen met huidproblemen, waarvan ruim 400.000 mensen last hebben van eczeem. In opdracht van Dermalex realiseerden we het platform Eczeem.nl. Het biedt patiënten een centrale plek in hun zoektocht naar een oplossing en manieren voor de omgang met hun eczeem."

Waarom dit initiatief?

"Huidproblemen nemen een prominente plek in binnen het dagelijks leven van veel Nederlanders. Zij hebben behoefte aan onderlinge steun en advies in hun zoektocht."

Hoe werkt het?

"Met de nieuwe website ligt de nadruk op persoonlijke ervaringen en tips, verzameld door een groep brand ambassadors. Door middel van actieve monitoring hebben wij de afgelopen tijd verschillende brand ambassadors gevonden. Door hen via gastblogs te betrekken, staan we voortdurend met de doelgroep in contact en biedt het platform een duidelijk meerwaarde voor de eczeem-patiënt."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Het nieuwe platform draait om het creëren van waardevolle en duurzame relaties tussen consumenten en het merk. Onze doelstelling is om op eczeem.nl heldere tips en adviezen, ook buiten ons eigen productassortiment, samen te brengen.”

Wie is er bij betrokken?

“De opdrachtgever van Eczeem.nl is Omega Pharma Nederland, de opdrachtnemer is bureau Partout in samenwerking met Fortress Social Branding.”