Frankwatching beste marketing & communicatie blog

0

[[image:top3.jpg::right:1]]Frankwatching is door de leden van Marketingfacts.nl uitgeroepen tot de beste Nederlandstalige marketing & communicatie weblog. Marketingfacts zelf was van deelname uitgesloten, dus enige bescheidenheid blijft op zijn plaats. Wat een mooie verrassing, maar ook wat een ongelooflijke eer! Ik wil jullie, de lezers van Frankwatching (en Marketingfacts!) erg bedanken voor dit mooie resultaat en voor deze kroon op het soms harde werken! En…. reageren kan weer!

Om meteen maar het complete beeld te geven: dit is de Top 10 beste Nederlandstalige marketing & communicatie weblogs:

[[image:top100dec06.jpg::center:1]]

Marco Derksen geeft op Marketingfacts de volgende toelichting bij het MarCom Top 100 overzicht:

” Nog net op de valreep voor het weekend is het ons gelukt de eerste officiele top 100 van beste Nederlandstalige marketing & communicatie weblogs te lanceren. Al maanden stond er een top 100 online maar die was voor een belangrijk deel gesorteerd op basis van startdatum. De afgelopen maand hebben Erik van Roekel, de jongens van Onstuimig en ondergetekende flink zitten studeren op een zo onafhankelijk mogelijke beoordeling van de weblogs.

Nadat de afgelopen maanden iedereen zijn of haar weblog heeft kunnen aanmelden, hebben alle leden hun favoriete 5 weblogs kunnen benoemen (in totaal zijn er 750 stemmen uitgebracht). Samen met de Google PageRank en de beoordeling door de Marketingfactsjury (op basis van actualiteit, authenticiteit, vormgeving en relevantie voor vakgebied), vormt dit de basis voor een eindscore die heeft geresulteerd in de uiteindelijke MarCom Top100. Om afhankelijkheid uit te sluiten, zijn mijn eigen weblogs Marketingfacts.nl en Upstream.nl uitgesloten van deelname.

Het zal de regelmatige bezoeker van weblogs niet verbazen dat Frankwatching is uitgeroepen tot beste marcom blog van Nederland. De weblog kreeg maar liefst 81 voorkeurstemmen van de leden en ook Marketingfacts beoordeelde deze weblog met een 8. Frank, van harte je hebt het verdiend!

Op een verdiende tweede plaats staat Molblog, de weblog van Tijdschrift voor Marketing waar dagelijks een gepassioneerde groep van bloggers het marketingnieuws bekritiseerd. De weblog kreeg 61 voorkeurstemmen en evenals Frankwatching kreeg het een 8 als beoordeling van Marketingfacts. Theo, Elsbeth, Kari-Anne en alle anderen gefeliciteerd!

Op de derde plaats staan de DutchCowboys met 57 voorkeurstemmen en een 7 als beoordeling van Marketingfacts. Paul en Henk, ook jullie van harte!

Verder vinden we in de top 10 Brickmeetsbyte.com, Mediaonderzoek.nl, Venturo, Adfoblog, Frank-ly, Usarchy en IN10.

Ben uiteraard benieuwd wat jullie van de lijst vinden en uiteraard zullen we in januari 2007 komen met een update van de top 100!”

Allereerst wil ik Marco Derksen, Erik van Roekel en alle andere betrokkenen – en in het bijzonder de leden – van Marketingfacts bedanken voor het initiatief en henzelf ook een beetje feliciteren, het is natuurlijk Marketingfacts zelf dat de echte nummer 1 marketing & communcatieblog is! Maar ook mijn felicitaties voor alle andere bloggers in dit overzicht, in het bijzonder natuurlijk Theo, Elsbeth, Kari-Anne en alle anderen (tegenwoordig incl. Jacqueline) van Molblog, Paul, Henk en de anderen van DutchCowboys, Eduard van Brickmeetsbyte.com, Peter van Mediaonderzoek.nl, Albert van Venturo, Jeroen en de anderen van Adfoblog, Frank en de anderfen van Frank-ly, Ruben van Usarchy en Vincent en de anderen van IN10.

Maar ik wil vooral de gastbloggers, enkele mensen achter de schermen en de trouwe bezoekers van Frankwatching bedanken! Alleen door jullie bijdragen (gastcolumns, reacties), door jullie steun en het trouwe bezoek is dit gelukt. Alleen hierdoor heb ik het ook vol kunnen houden en zit ik inmiddels vol met ideeën en plannen voor 2007. Wordt vervolgd!