Studenten willen dat NS Trakteert!

0

Elk jaar organiseert Tam Tam de studentenwedstrijd “Ben jij beter dan Microsoft?”. Ook dit jaar zijn er weer drie finalisten die gaan strijden om de prijzen € 2500, €  1250, € 625 en een kans om het concept verder uit te werken. De case: “Verzin de meest waardevolle nutteloze applicatie”. Op 10 juli presenteren de finalisten hun laatste concept aan de jury. De komende weken interviewen we alle drie de teams over hun concept. Vandaag het interview met het team achter NS Trakteert.

1. Wie zijn jullie en wat studeren jullie?

“Wij zijn Robbert Weijers en Frank Pijnenborg. Twee Delftse studenten Technische Bestuurskunde. Robbert heeft als specialisatie het ICT-domein, dus ons team heeft wel enige kennis op het gebied van programmeren.”

frank-robbert

Team NStrakteert.nl met v.l.n.r. Robbert Weijers en Frank Pijnenborg

2. Waarom doen jullie mee aan de wedstrijd?

“Zeker voor ons als bestuurskunde studenten is het een flinke uitdaging om te kijken of we ons kunnen meten met de echte informatica die-hards. Creatieve ideeën hebben we namelijk vaak genoeg, maar om er echt iets concreets van te maken moet je toch wel meer kunnen. Daarnaast is het prijzengeld natuurlijk ook een goed excuus!”

3. Kunnen jullie in het kort vertellen wat jullie aan het maken zijn?

“NS trakteert.nl is een online applicatie. Ons systeem zoekt vertragingen van de Nederlandse Spoorwegen op die oplopen tot meer dan 30 minuten. In Nederland kan een reiziger namelijk geld terug krijgen bij zo’n vertraging. Uiteraard is daar wel een geldig vervoersbewijs voor nodig. Maar een student of abonnementhouder heeft aan zijn OV-jaarkaart voldoende. De NS kan niet achterhalen wie er exact op het vertraagde traject hebben gereisd, dus wat als jij nu eens niet in die trein zat? Ook dan geeft de NS je, door de informatie van NS trakteert.nl, een vergoeding. Daarnaast helpt de applicatie je met het invullen van een formulier, je hoeft het alleen nog maar in de printer te stoppen. Dus ook voor mensen die daadwerkelijk in de trein zaten is het een handig hulpmiddel.”

homepage-nstrakteert

4. Hoe is het idee ontstaan?

“Je zal het bijna niet geloven, maar het was in de trein. En zoals wel vaker was er een vertraging. Aan de andere kant van het treinstel waren mensen aan het discussiëren over de “Geld-terug-bij-vertraging”-regeling. Daar is het idee ontstaan. Het idee sloot perfect aan bij de opdracht: waardeloos  èn  nutteloos tegelijk! Tuurlijk kan je er gemakkelijk geld mee verdienen, maar zou de NS de regeling laten zoals hij is? Wij geloven daar niet in, dus nutteloos zal onze applicatie al snel kunnen zijn.”

ns-vertraging

5. Wat vinden jullie van de uitdaging?

“Wanneer je aan de slag gaat met zo’n idee is het afwachten of je de juiste informatie kan samenvoegen. Toen dat eindelijk was gelukt, werd de uitdaging steeds leuker. Zeker aangezien iedereen die van het concept hoort enthousiast reageert. We hebben zelfs al fanmail ontvangen!”

6. Ben jij beter dan Microsoft?

“Tja, dat mag het publiek 10 juli gaan beslissen!”

7. Gaan jullie hiermee je eigen bedrijf starten?

“NS trakteert.nl zal gewoon in de lucht blijven. Zo bewijzen we reizigers en studenten een dienst. Maar voorlopig zijn we niet van plan met de site veel geld te verdienen. Laten we het voor nu maar bij het prijzengeld van ‘Ben jij beter dan Microsoft’ houden.”

Is dit een winnend concept, geef je mening! Binnenkort meer informatie over de twee andere inzendingen.